Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Poedercoatings voor het hoogste gebouw van Warschau

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Poedercoatings voor het hoogste gebouw van Warschau

Europa krijgt er binnenkort een nieuwe wolkenkrabber bij. De Varso Tower in Warschau gaat met een hoogte van 310 m de skyline van de Poolse hoofdstad bepalen. Een hoogwaardig poedercoatingsysteem zal de toren beschermen tegen de soms zware weersomstandigheden zoals felle zon, harde wind en heftige regenbuien.

AkzoNobel is één van de bedrijven die aan dit project werkt. Het wereldberoemde architectenbureau Foster and Partners uit Londen heeft het ontwerp voor de toren gemaakt. Als de bouw van de Varso Tower in 2020 voltooid is maakt het gebouw deel uit van een gebied dat tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd raakte en nu wordt herontwikkeld.

De toren krijgt een gestroomlijnde zwarte buitenkant waarvoor gebruik wordt gemaakt van de poedercoating Interpon D2525. Deze super durable topcoat dient om de beplating en de profielen de markante kleur Noir Sablé te geven. Een Interpon Redox Plus primer staat aan de basis van dit verfsysteem. Het product voldoet ook aan de criteria voor duurzaam bouwen omdat geen van de poeders vluchtige organische stoffen of zware giftige metalen bevat."Het is inspirerend om samen met enkele van de toonaangevende namen uit de industrie aan dit prestigieuze project te werken. Klanten willen een bijzonder uiterlijk in topkwaliteit. Ons Interpon D2525 super durable assortiment is verkrijgbaar in prachtige en trendy kleuren en afwerkingen. De coatings gaan bovendien heel lang mee en combineren duurzaamheid met economische voordelen in applicatie", zegt Mattijn Klaver, sales manager Benelux voor AkzoNobel Powder Coatings.

De toren, met twee verschillende zakelijke bestemmingen krijgt een observatiedek op de 53ste verdieping, met een spectaculair uitzicht over de gerevitaliseerde omgeving. "We leveren toonaangevende producten voor architectonische monumenten over de hele wereld en zijn trots op onze bijdrage aan het Varso Tower project. Het maakt onze passie voor verf voor iedereen zichtbaar", vult managing director
Daniela Vlad aan.

AkzoNobel is de eerste wereldwijde leverancier van poedercoatings die al in 2015 een 'Environmental Product Declaration' kreeg, een bevestiging van de voortdurende inzet van de onderneming om duurzame producten aan zijn klanten te leveren. Het hoofdkantoor van AkzoNobel is gevestigd in Nederland en het bedrijf is met 34.500 mensen actief in meer dan 150 landen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse bouwsector krijgt goede punten voor materialen- en bodembeheer

Vlaamse bouwsector krijgt goede punten voor materialen- en bodembeheer

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft haar ‘Environmental Performance Review’ voor ons land gepubliceerd. Daaruit blijkt dat vooral Vlaanderen bijzonder goede punten krijgt voor afval-, materialen-[…]

20/04/2021 | MilieuSynthetisch
Wienerberger breidt Eco-brick-gamma uit

Wienerberger breidt Eco-brick-gamma uit

Prijzen voor pur/pir-isolatie stijgen fors

Prijzen voor pur/pir-isolatie stijgen fors

Vangt metselrobot straks tekort aan metselaars op?

Vangt metselrobot straks tekort aan metselaars op?

Meer artikels