Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Plopsa investeert in wkk van Remeha om ecologische voetafdruk te verlagen

Gerelateerde onderwerpen :

Plopsa investeert in wkk van Remeha om ecologische voetafdruk te verlagen

In de zoektocht om zijn pretparken zo milieuvriendelijk en zo duurzaam mogelijk te exploiteren, doet Plopsa een beroep op de kennis en knowhow van verwarmingsspecialist Remeha. De nieuwste investering wordt een warmtekrachtkoppeling.

Plopsa en Remeha zijn al vier jaar officiële partners. Remeha-oplossingen verwarmen momenteel alle parken van de groep: van de restaurants, over het theater tot het waterpark Plopsaqua en de drooghutten (foto l.) bij de diverse waterattracties. Doel van de samenwerking is streven naar meer energie-efficiëntie en energiebesparing.

Volledig systeem

Om een steentje bij te dragen aan het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen tegen 2020 en 2050 bekeken Plopsa en Remeha wat de beste investering zou zijn. Na een uitgebreide studie door Remeha kwam een volledig systeem gebaseerd op warmtekrachtkoppeling (wkk) als beste oplossing uit de bus voor een optimale energiebesparing en -efficiëntie van de verschillende parken.

474 ton CO2

Eenvoudig uitgelegd werkt het wkk-systeem op gas. In tegenstelling tot een klassieke gasketel zal de wkk (foto onder) niet alleen continu warmte opwekken, maar tegelijkertijd ook elektriciteit. “Hiermee zal de Plopsa Group op één jaar tijd meer dan 2,4 GWh kunnen besparen aan energie (verwarming en elektriciteit). Door dit lagere energieverbruik zal Plopsa ook 474 ton minder CO2 uitstoten of het equivalent van 120 Belgische gezinnen. Dankzij deze energiebesparing zal Plopsa de investering op 3,5 jaar terugverdienen”, verduidelijkt Christophe Leroy, managing director van Remeha België.

“Remeha is voor ons veel meer dan een verwarmingsfabrikant. Als partner verzorgen ze het totaalpakket”, vertelt Steve Van den Kerkhof, ceo van de Plopsa Group. “Samen stellen we de doelen voor een betere wereld voorop en komen we tot een oplossing die op alle niveaus bijdraagt om de klimaatdoelen te behalen.”

Familiedag

Om bestaande klanten te bedanken voor hun trouw aan het merk organiseerde Remeha op 20 mei een ‘Family Day’ in Plopsaland De Panne. Wie deelnam aan de actie mocht met het gezin genieten van een dagje Plopsaland. In totaal kwamen 7.460 klanten en installateurs naar De Panne.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeren middels isoleren

Publireportage

Investeren middels isoleren

Een geïsoleerd huis is fijn om in te wonen. Het is energiezuinig en comfortabel. Daarnaast is het ook nog eens voordelig want je bespaart veel geld. Kies voor isolatie en het levert je een hoger rendement op. Vind je het lastig waar je moet[…]

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Publireportage

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Meer artikels