Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Planofurn: vaste waarde in vast meubilair voor de zorgsector

Planofurn: vaste waarde in vast meubilair voor de zorgsector

Planofurn is al meer dan 35 jaar actief in het maken en plaatsen van vast meubilair op maat in de zorgsector. De onderneming verwerkt alle soorten plaatmaterialen waarbij de klant de keuze heeft over de kleur en afwerking.

De klantenkring van Planofurn gaat breder dan de zorgsector. De onderneming ziet een duidelijke evolutie in de omzet per sector. De kantoormarkt doet het in het algemeen wat minder goed en is ook bij Planofurn sterk teruggevallen. De zo weggevallen omzet werd volledig gecompenseerd door wat in de ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen wordt gerealiseerd. Ook voor scholen worden steeds vaker opdrachten binnengehaald.

Productiebedrijf

De roots van Planofurn gaan terug tot het einde van de jaren '60 van vorige eeuw, waar ze een afdeling was van het meubelbedrijf V-Form uit Deinze. Toen deze laatste het concordaat aanvroeg, heeft de familie Bekaert uit Waregem de afdeling Planofurn overgenomen. Aanvankelijk was het de bedoeling om als montagebedrijf kasten te plaatsen in appartementsgebouwen aan de kust. De crisis in het begin van de jaren '80 van vorige eeuw heeft Planofurn echter doen overschakelen van een montagebedrijf naar een productiebedrijf.

Nieuw bedrijfsgebouw

Het bedrijf bekwam, na een kapitaalsverhoging, de erkenning in categorie D5 klasse 6 en richtte zich sindsdien op de projectmarkt. Door de jaarlijkse omzetstijgingen werden de gebouwen te klein en werd in 1987 een nieuw bedrijfsgebouw, inclusief gemoderniseerd machinepark, in gebruik genomen in de industriezone Vijverdam in Waregem. Zo groeide het omzetcijfer tot bijna 8 miljoen ' en stelt het bedrijf momenteel een vijftigtal werknemers tewerk.

Duidelijke afspraken

Planofurn kent als geen ander de eisen die door de klant gesteld worden bij de levering van vast meubilair. Duidelijke afspraken over de te leveren kwaliteit, de uitvoeringstermijn en de prijs zijn in deze sector uitermate belangrijk. Van bij het begin van het project moeten alle risico's correct ingeschat en beheerst worden. Daartoe is overleg nodig tussen alle partijen die bij de bouw en de afwerking van een project betrokken zijn. Iedereen binnen het bedrijf moet zich dan ook constant als goede teamspeler opwerpen, zowel bij de interne voorbereiding, als op de werf.

Kernwaarden

Deze filosofie wordt vertaald in de volgende kernwaarden: afspraken ten alle tijd respecteren; garant staan voor de kwaliteit van de gebruikte materialen; flexibele ingesteldheid; efficiëntie ten allen tijde nastreven; correcte relatie t.o.v. aandeelhouders, klanten, medewerkers en leveranciers; streven naar continue verbetering van het geleverde product; speciale aandacht voor veiligheid in productie en op de bouwplaats.

Kantlijmmachine

Sinds eind 2003 is de onderneming erkend als aannemer in de categorie D5 klasse 6. Dit betekent dat ze 'schrijnwerk in het algemeen' mogen uitvoeren tot een bedrag van 3.225.000 '. In 2004 bekwam Planofurn het VCA-certificaat voor aannemers.

Planofurn hanteert een veiligheidsbeheerssysteem dat voldoet aan de eisen van VCA. Zo kunnen ze garanties bieden voor de risicobeheersing bij de uitvoering van de werkzaamheden. In de zomer van 2013 investeerde de Waregemse onderneming nog in de aankoop van een nieuwe kantlijmmachine.

Referenties

Planofurn kan een mooie lijst met referenties voorleggen: rustoord De Refuge in Gent voor hoofdaannemer Vandenbussche, woorzorgcentrum Sint-Jozef in Assenede, wzc 't Hoge in Kortrijk voor de Senior Living Group, wzc De Hopperank in Erembodegem voor hoofdaannemer Jan De Nul, AZ Sint-Lucas en kinderziekenhuis Prinses Elisabeth, beide in Gent.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO of andere leidinggevende uit de brede bouwsector. Deze week mag David Roulin van ArtBuild Architects antwoorden op onze vijf vragen. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

14/01/2022 | Architecten
Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

DEME koopt Noors offshore installatieschip

DEME koopt Noors offshore installatieschip