Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Plannen bedrijventerreinen Diest zijn opnieuw vastgesteld

Gerelateerde onderwerpen :

De provincieraad van Vlaams-Brabant stelde zopas het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ?Bedrijventerreinen Leuvensesteenweg Diest? opnieuw definitief vast.

De plannen passen in het streven om nieuwe woningen, bedrijven en voorzieningen zo veel mogelijk in het stedelijke gebied een plek te geven en zo de open ruimte in het buitengebied te vrijwaren.

Winkels

Het eerste deelplan slaat op het terrein waar o.m. Colruyt en Carrefour gevestigd zijn. Hier bevestigt de provincie de huidige handelsfuncties en biedt ze mogelijkheden voor nieuwe winkels met een zeer groot winkeloppervlak. De bedoeling is een aanbod te creëren dat aanvullend is op de winkels in de stadskern.

Ontsluiting

Het andere deelplan geeft de bedrijvenstrook met o.m. Gamma en Facq en het achterliggende landbouwgebied een bestemming als regionaal bedrijventerrein. Dit bedrijventerrein krijgt voor auto's en vrachtwagens één ontsluiting op de Leuvensesteenweg. Op het nieuwe bedrijventerrein kunnen middelgrote bedrijven een plek krijgen.

Raad van State

Deze plannen werden in 2012 reeds goedgekeurd door de provincieraad, maar werden in 2014 vernietigd door de Raad van State wegens van een onvoldoende integratie van het voorziene waterbeheer in de plannen. De maatregelen om waterproblemen te voorkomen, werden deze keer wel opgenomen in de plannen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Denderleeuw wil 13 ha grote Wolfsgracht-site ontwikkelen

Denderleeuw wil 13 ha grote Wolfsgracht-site ontwikkelen

De Intercommunale SOLVA en de gemeente Denderleeuw zoeken een sterk ontwerpteam voor het uittekenen van een masterplan en een ontwikkelingsstrategie voor het gebied Wolfsgracht, een gebied begrensd door de Lindestraat, de Wijngaardstraat, de[…]

07/02/2020 | BouwenImmo
Voorlopig rup zone Noorderlaan Antwerpen

Voorlopig rup zone Noorderlaan Antwerpen

Nieuwe toekomst voor stationsomgeving Boom

Nieuwe toekomst voor stationsomgeving Boom

Groen licht voor project Oeverpark in Lokeren

Groen licht voor project Oeverpark in Lokeren

Meer artikels