Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Plannen bedrijventerreinen Diest zijn opnieuw vastgesteld

Gerelateerde onderwerpen :

De provincieraad van Vlaams-Brabant stelde zopas het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ?Bedrijventerreinen Leuvensesteenweg Diest? opnieuw definitief vast.

De plannen passen in het streven om nieuwe woningen, bedrijven en voorzieningen zo veel mogelijk in het stedelijke gebied een plek te geven en zo de open ruimte in het buitengebied te vrijwaren.

Winkels

Het eerste deelplan slaat op het terrein waar o.m. Colruyt en Carrefour gevestigd zijn. Hier bevestigt de provincie de huidige handelsfuncties en biedt ze mogelijkheden voor nieuwe winkels met een zeer groot winkeloppervlak. De bedoeling is een aanbod te creëren dat aanvullend is op de winkels in de stadskern.

Ontsluiting

Het andere deelplan geeft de bedrijvenstrook met o.m. Gamma en Facq en het achterliggende landbouwgebied een bestemming als regionaal bedrijventerrein. Dit bedrijventerrein krijgt voor auto's en vrachtwagens één ontsluiting op de Leuvensesteenweg. Op het nieuwe bedrijventerrein kunnen middelgrote bedrijven een plek krijgen.

Raad van State

Deze plannen werden in 2012 reeds goedgekeurd door de provincieraad, maar werden in 2014 vernietigd door de Raad van State wegens van een onvoldoende integratie van het voorziene waterbeheer in de plannen. De maatregelen om waterproblemen te voorkomen, werden deze keer wel opgenomen in de plannen.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

2.500 woningen en 11 ha groot park op Ragheno

2.500 woningen en 11 ha groot park op Ragheno

Het voorontwerp van het masterplan voor de Raghenosite in Mechelen is klaar. De nieuwe woonwijk aan het station biedt plaats aan ongeveer 2.500 woningen en een groot park van 11 ha. Het definitieve ontwerp wordt verwacht in september. Mechelen[…]

05/06/2019 | Mechelen
Juridische en fiscale oorzaken onduurzaam ruimtegebruik

Juridische en fiscale oorzaken onduurzaam ruimtegebruik

“Onrealistische scenario’s besparen enkel virtueel miljarden euro’s”

“Onrealistische scenario’s besparen enkel virtueel miljarden euro’s”

Gent zet rem op vakantiewoningen

Gent zet rem op vakantiewoningen

Meer artikels