Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Pier Kornel gaat nieuwe fase in

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Pier Kornel gaat nieuwe fase in

De Pier Kornel-site in Aalst krijgt er een wooncomplex van 50 appartementen, 15 woningen en een grote binnentuin van 2.000 m² bij, inclusief moestuinbakken en speelelementen. Dat blijkt uit de gedetailleerde plannen voor de nieuwe fase van de site. Al even opmerkelijk: de nieuwe woonwijk zal autoluw zijn. Bovendien krijgt de site er nog een andere groene ontmoetingsplaats bovenop. Tot slot zetten projectontwikkelaars Revive en Matexi ook in op duurzaamheid, met zonnepanelen en groendaken.

Alle plannen voor de tweede fase van Pier Kornel in Aalst, de voormalige Tupperwaresite, zijn klaar. Zo komen er 50 appartementen en 15 woningen bij aan de kant van de Nieuwbrugstraat. Wat meteen opvalt in het ontwerp zijn de grote terrassen van de appartementen, die allemaal minstens 12 m² groot zijn.

“We vinden het belangrijk dat de nieuwe bewoners van de Pier Kornel-site zich verbonden voelen met het vele groen van het project. Daarom kiezen we ervoor om elk appartement een ruim terras te geven, zodat alle panden zicht hebben op ofwel de binnentuin, ofwel het groen naast het wooncomplex. Die leefbaarheid is altijd de prioriteit geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk”, zegt Nicolas Bearelle, ceo van Revive.

Naast de appartementen zijn in het gebouw ook vier ruimtes voorbehouden voor faciliteiten. Eén van die ruimtes is al ingevuld, daar komt een crèche. Badkamer- en keukenspeciaalzaak Sterck kocht elders op de site de oude loods over, die ze gaan ombouwen tot een design interieurwinkel.

2.000 m² groen

Eén van de grootste troeven van de nieuwe woonwijk is het vele groen. Zo komt er een 2.000 m² grote binnentuin, met speelelementen voor de kinderen en een tiental moestuinbakken voor de bewoners met groene vingers. Het gaat om een semi-publieke tuin, met andere woorden: iedereen is er welkom, maar in de avond is de toegang voorbehouden voor de bewoners, om de privacy en rust te bewaren.

Bovendien krijgt de site er naast het wooncomplex een andere groene ontmoetingsplaats bij, met nog een extra speelzone. Als verwijzing naar het verleden van de site integreert de architect bepaalde elementen van de voormalige Tupperware-fabriek in zijn ontwerp voor de nieuwe ontmoetingsplaats.

“Voor zowel de binnentuin als de groene ontmoetingsplaats hebben we een landschapsarchitect ingeschakeld, en niet zomaar één: Arne Deruyter. Hij ontwierp onder meer de publieke ruimte rond het Regenboogstadion in Waregem, een deel van de Plantentuin in Meise en het nieuwe stationsplein in Roeselare”, geeft Bearelle nog mee.

Autoluwe wijk

Opvallend: er zullen nauwelijks auto’s rijden in de nieuwe woonwijk en de parking zal volledig ondergronds zijn. Naast de 117 parkeerplaatsen komen daar ook minstens twee fietsstalplaatsen per appartement bij. Tot slot krijgt het wooncomplex ook zonnepanelen en groendaken, om het project een nog extra duurzame toets te geven.

De bouw en de verkoop van deze fase zijn zopas gestart. Tegen 2021 kunnen de eerste bewoners naar het nieuwe complex verhuizen.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

The Green Bay bouwt megadatacenter in Borsele

The Green Bay bouwt megadatacenter in Borsele

The Green Bay ontwikkelt in de Nederlandse gemeente Borsele, net over de grens met België, één van de grootste groene datacenters van Europa. North Sea Port en The Green Bay hebben op 18 januari het verkoopcontract getekend[…]

18/02/2019 |
Leiedal herontwikkelt Isocab in Bavikhove

Leiedal herontwikkelt Isocab in Bavikhove

Trans Architectuur mag Gentbrugs dienstencentrum aanpakken

Trans Architectuur mag Gentbrugs dienstencentrum aanpakken

Blackstone pompt 200 miljoen in renovatie Center Parcs

Blackstone pompt 200 miljoen in renovatie Center Parcs

Meer artikels