Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Peter Demuynck is nieuwe baas Agoria Vlaanderen

Gerelateerde onderwerpen :

Peter Demuynck is nieuwe baas Agoria Vlaanderen

Wilsone De Pril & Peter Demuynck Agoria Diamant building - A. Reyerslaan 80 B-1030 Brussel Tel +32 (0)2 706 78 00 èDus rond 13.00 à 13.30u © michel@wiegandt.be

© wiegandt

Peter Demuynck (l. op de foto) wordt vanaf 1 januari 2017 de nieuwe algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. Hij volgt in die functie Wilson De Pril (r.) op. De Pril, sinds 1975 actief bij het toenmalige Fabrimetal en sinds 1997 als directeur-generaal, maakte vanop de eerste rij alle Vlaamse regeringen mee en werkte samen met heel wat iconen uit het bedrijfsleven.

Demuynck, tot nu verantwoordelijk voor Agoria International Business, wil de economische en maatschappelijke rol van de technologische industrie bij zowel politici als de publieke opinie voort bekend maken. “Technologie en welvaart gaan hand in hand. Door in te zetten op digitalisering, innovatie en internationalisering kunnen de technologiebedrijven jobs creëren en oplossingen aanbieden voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen.”

De carrière van Demuynck (49) leest als een reisboek. Colombia, Texas, Singapore, Noorwegen, Japan en Hongarije zijn enkele van zijn werkplaatsen voor hij in 2005 bij Agoria terechtkomt om daar het internationaal departement te leiden. Hij bouwt succesvolle exportclubs uit over specifieke thema’s zoals onder meer sporttechnologie, infrastructuur, gezondheidszorg, (hernieuwbare) energie, bank- en voedingstechnologie. Deze ‘business clubs’ organiseren momenteel een vijftigtal internationale missies per jaar waarbij contacten gelegd worden op het hoogste niveau.

Wilson De Pril, die dit jaar 65 wordt, was de voorbije decennia het gezicht en de spreekbuis van de technologiebedrijven bij de Vlaamse regering en andere stakeholders. Hij zag tijdens zijn loopbaan de technologie enorm evolueren en ziet nog erg veel opportuniteiten voor de technologische industrie. “Vlaanderen herbergt een perfecte mix van grote en kleine bedrijven, familiaal en internationaal en ik ontdek nog steeds prachtige starters en gazellen met groot potentieel. Door samenwerking, ook met de academische en researchinstanties, en door ondernemerschap kan de Vlaamse industrie zichzelf overtreffen. In de context van de transformatie van de industrie naar fabrieken van de toekomst, blijven innovatie en internationalisering de sleutels voor een florerend Vlaanderen”, besluit De Pril.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Nelectra, de federatie voor de elektrosector heeft Vlaams minister van Economie, Hilde Crevits gevraagd om de hinderpremie uit te breiden zodat ook elektro-installateurs er gebruik van kunnen maken. Ondernemers die actief zijn in de[…]

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Bouwshops willen hinderpremie

Bouwshops willen hinderpremie

Vlaamse hinderpremie ook nodig voor de bouw

Vlaamse hinderpremie ook nodig voor de bouw

Meer artikels