Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Pesticidevrij beheer van sportparken

De Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) organiseert op woensdag 18 mei in Oostende een studie- en demonstratiedag over het pesticidevrij beheren van sportparken. Deze dag wordt georganiseerd samen met de stad Oostende, de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB).

Strenge regels

Sportpark De Schorre in Oostende wordt sinds 2009 pesticidevrij beheerd. Deze aanpak is mogelijk dankzij een heel intense samenwerking, gebaseerd op wederzijds respect tussen de sport- en groendienst, de verschillende sportclubs en de aannemer. Ook zijn er strenge regels over de bespelingsdruk. Het resultaat is dat de velden het hele seizoen goed bespeelbaar blijven en dat de groendienst op het einde van het seizoen niet geconfronteerd wordt met een 'aardappelveld' of met hoge heraanlegkosten. Door de grasmat het hele jaar door in optimale conditie te houden, krijgen onkruiden, ziektes en plagen bijna geen kans.

Op het terrein

De studie- en demodag omvat een voormiddaggedeelte met lezingen door verschillende ervaringsdeskundigen die betrokken zijn bij het beheer van sportpark De Schorre. In de namiddag gaan de deelnemers het terrein op om via demo's te zien hoe de grassportvelden, kunstgrasvelden en halfverhardingen pesticidevrij worden beheerd. Verschillende thermische onkruidbestrijdingstechnieken komen aan bod evenals de technieken van regeneratie.

Meer inlichtingen vind je binnenkort op www.vvog.info.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen