Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Perron M wordt ruimer en aantrekkelijker

Gerelateerde onderwerpen :

Het stadsbestuur van Mechelen heeft plannen om het Douaneplein uit te bouwen tot de jeugdsite van Mechelen. Daarbij hoort ook de opwaardering van Perron M. Verbouwings- en uitbreidingswerken moeten de capaciteit opdrijven, de zaal helemaal up-to-date maken en de interactie met de buitenruimte verbeteren. Het geraamde kostenplaatje bedraagt ongeveer 870.000 '.

In het nieuwe ontwerp komt er één duidelijke en grote inkomzone die tevens voor een vlotte circulatie moet instaan. Ook de interactie tussen het gebouw en de buitenruimte wordt aangepakt. Zo zal de inkomzone ook dienen als toegangspoort naar het achterliggende plein en worden nieuwe gevelopeningen gecreëerd.

Ook andere aanpassingen zoals het vernieuwen van het buitenschrijnwerk, het verbeteren van de akoestische prestaties en de herinrichting van de toog en de zaal staan op de agenda. Ook de gevel aan de voorzijde wordt onder handen genomen, dit met een geveltekening van stadsartiest Gijs Vanhee.

'We breiden de capaciteit uit van 750 tot 1.000 personen en verbeteren de veiligheid en de circulatie. We voorzien voorts een nieuwe vestiaire en werken de technieken bij volgens de hedendaagse normen. Er wordt ook extra ruimte voorzien voor repetitielokalen, bergingen en een overdekte buitenruimte', aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Uitleendienst

Ook komt er een ruimte voor de uitleendienst van de stad. Er komt een nieuw kantoor met meer faciliteiten. Zo wordt de uitleendienst structureel verankerd, zodat permanent iemand aanwezig is op de jongerensite.

De verbouwingen aan Perron M worden in april van volgend jaar gestart en de nieuwe fuifzaal zal omstreeks de jaarwisseling klaar zijn. In deze periode organiseren veel jeugdbewegingen en privé-organisatoren hun fuiven. 'Voor jeugdbewegingen is dit een grote bron van inkomsten. Jongeren hebben bovendien nood aan fuiven en vrijetijdsbesteding. Het is dus belangrijk dat we tijdens de verbouwingswerken een waardig alternatief kunnen aanbieden. We bekijken daarom of 'den Hangar' dat naast Perron M ligt, in afwachting van een definitieve invulling, tijdelijk gebruikt kan worden als fuifzaal', zegt burgemeester van Mechelen Bart Somers. In december zal een test georganiseerd worden om te bepalen of het haalbaar is om de zaal tijdens de verbouwingswerken van Perron M te gebruiken om er fuiven te organiseren.

Douaneplein

Ondertussen worden ook de plannen voor de heraanleg van het Douaneplein uitgewerkt. 'De timing hiervan verloopt gelijk met de verbouwing van Perron M. Beide dossiers worden op elkaar afgestemd en de bouwplaatsen worden zo ingericht dat er zo weinig mogelijk hinder is voor parkeren, repeteren en uitlenen', besluit Greet Geypen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

Projectontwikkelaar Ciril, het vroegere DMI Vastgoed, realiseert op de voormalige site van het AZ Sint-Maarten in Mechelen weldra een nieuwe buurt. De vastgoedspecialist uit Limburg kreeg zopas een vergunning voor de bouw van 74 appartementen,[…]

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Lantis gunt ontwerp tweede Tijsmanstunnel aan Arcadis en Tractebel

Lantis gunt ontwerp tweede Tijsmanstunnel aan Arcadis en Tractebel

Binnenvaart en waterwegen blijven operationeel voor goederentransport

Binnenvaart en waterwegen blijven operationeel voor goederentransport

Meer artikels