Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

§ Perikelen bij overheidsopdrachten

Gerelateerde onderwerpen :

Politici, gemeentesecretarissen, financieel beheerders, verantwoordelijken van technische diensten, aankoopdiensten en alle anderen uit gemeenten, ocmw's, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, politiezones,'die belast zijn met overheidsopdrachten zijn op 23 of 30 april welkom op een studiesessie van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).

Geconcentreerd op een halve dag krijgen de deelnemers een overzicht van recente ontwikkelingen en een selectie van prangende vraagstukken in de toepassing van de overheidsopdrachten en resultaatsgericht onderhandelen. Deze infosessie is zeker interessant voor wie de regelgeving in de praktijk moet toepassen en zijn kennis op peil wil houden.

Eén van de sprekers is Constant De Koninck, eerste auditeur bij het Rekenhof. Na een kort overzicht van recente ontwikkelingen in de regelgeving, gaat hij in op een aantal hete hangijzers van de overheidsopdrachtenpraktijk: toepassingsgebied, onderzoek van de offertes, gunningsbeslissing, uitvoeringsperikelen, enz. en dit vertrekkende van recente rechtspraak van hoven en rechtbanken en de Raad van State.

De situaties waarin de aanbestedende overheid de onderhandelingsprocedure kan gebruiken zijn gevoelig uitgebreid; maar put iedereen deze mogelijkheid ook voldoende uit' De tweede sprekern, Pol Verbeke, zelfstandig adviseur in overheidsopdrachten en voorheen werkzaam bij het OCMW Gent, legt met concrete voorbeelden uit hoe en onder welke voorwaarden men de onderhandelingsprocedure maximaal kan benutten.

Er zijn twee sessies, op donderdag 23 april van 9.30 tot 12.30 u. in het Leuven Institute for Ireland in Europe, Janseniusstraat 1 in 3000 Leuven, en op donderdag 30 april van 9.30 tot 12.30 u. bij Zebrastraat nv aan de Zebrastraat 32 in 9000 Gent (onthaal vanaf 9 u.). Kostprijs: 160 ' of 95 ' voor VVSG-leden. Inschrijven kan tot 16 april via congrescentrum.vvsg.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

De actuele viruscrisis slaat economisch en financieel diepe wonden, al verschillen de gevolgen per sector. De Federatie van Belgische Transporteurs (Febetra) maakt een stand van zaken op voor de transport- en logistieke sector. Daarvoor gebeurde[…]

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Meer artikels