Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Peri-bekistingsmateriaal gebruikt voor AZ Damiaan in Oostende

Peri-bekistingsmateriaal gebruikt voor AZ Damiaan in Oostende

Bekistingsspecialist Peri zet ambities kracht bij met verhuis naar groter terrein

Peri is in maart van dit jaar verhuisd naar een nieuwe uitvalsbasis in Boom. Daar is verdere groei mogelijk, want het vorige terrein in Londerzeel was te klein voor de torenhoge ambities van het bekistingsbedrijf. Peri-bekistingsmateriaal wordt ook gebruikt voor projecten in de zorgsector. Één van de voorbeelden is het AZ Damiaan in Oostende. Dit project heeft meer dan één jaar gelopen van begin 2014 tot begin 2015. Verschillende bekistingsmaterialen werden gebruikt zoals Skydeck (964 m²), Domino (166 m²), Trio (899 m²). Zowel vloeren, wanden als kolommen werden bekist.

Wereldwijd is naar eigen zeggen Peri de grootste bekistingsproducent, en binnen vijf jaar wil Peri ook hier de toppositie innemen en de eigen omzet verdubbelen. Peri heeft een enorm productaanbod, met nog veel producten in de pijplijn. Peri kan dus ook meer oplossingen aanbieden dan sommige concurrenten.

Peri zet vooral in op meerwaarde, op service en engineering. Ze bieden een methode aan waardoor het werk op de werf veel sneller én veiliger verloopt. Zo zien klanten ook dat ze geld besparen op lange termijn. Behalve bekistingsproducten biedt PERI ook steigers aan voor bv. de industrie.

Innovatieve totaaloplossingen

Met zijn technische expertise die steunt op meer dan 40 jaar ervaring is Peri een deskundige partner inzake keuze, planning en levering van ondersteunings-en bekistingsystemen. Peri biedt zijn klanten ingenieuze bekistings-en steigersystemen aan, alsook een grote verscheidenheid aan diensten voor het verwezenlijken van bouwprojecten. Voor elk individueel project wordt gezocht naar de meest rendabele oplossing, rekening houdend met alle details zoals oppervlaktestructuur, randen, voegen of verankeringen in het beton.

Alle types bekistingen

Actief in alle sectoren, van de publieke sector tot onafhankelijke aannemers, biedt Peri voor elk betonproject het meest geschikte bekistingssysteem aan. Het productengamma voldoet volledig aan de evoluerende eisen van de verschillende wereldwijde bouwmethoden en de vereiste voorwaarden.

Peri Duo

Het jongste bekistingsproduct van Peri is de Duo. Deze universele lichtgewicht-bekisting biedt één enkel systeem voor wanden en vloeren.

Duo wordt gekenmerkt door een bijzonder laag gewicht waardoor het zeer makkelijk te hanteren is. Met een uiterst klein aantal verschillende systeemonderdelen kunnen muren, funderingen, kolommen, platen en balken efficiënt worden bekist. Naast de panelen, inclusief de beplating, zijn ook de meeste Duo accessoires gemaakt van Polytech, een op polymeer gebaseerd composietmateriaal.

Steigers en ondersteuning

Het Peri Up-systeem heeft tal van toepassingen, met een minimum aan elementen, en leidt tot een kleinere investering aan materiaal. Zowel voor gevelstelling als voor trappentorens, wapeningssteigers, ondersteuning en werkplatformen worden dezelfde onderdelen gebruikt.

Het steigersysteem biedt een optimale veiligheid. Op iedere hoogte zorgen de geïntegreerde veiligheidsfuncties voor een veilige werkomgeving wat de werkprestatie bevordert. De kostenbesparing en de veiligheid zijn het resultaat van de vele weldoordachte details van het Peri Up-systeem.

Engineering

Behalve de ontwikkeling van producten en technische planning, staat Peri Engineering voor een gedetailleerde analyse en optimalisatie van de bekistings- en steigerprocessen van ieder afzonderlijk project.

Veiligheid in de bouw

Om het beeld compleet te maken: het assortiment omvat eveneens bekistingen met lichte, aluminium elementen waardoor constructies manueel verzet kunnen worden, wat een stevige besparing kan betekenen op de werfkosten. Peri hecht ook veel belang aan veiligheid en ergonomie. In samenwerking met verschillende verenigingen voor veiligheid in de bouw, besteden de Peri-ingenieurs bijzondere aandacht aan bescherming van de arbeiders op de bouwplaatsen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen