Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Perfect isoleren dankzij all-in-one oplossing

Gerelateerde onderwerpen :

,
Perfect isoleren dankzij  all-in-one oplossing

©

Er is een nieuwe kwalitatieve en comfortabele totaaloplossing voor dakisolatie op de markt die bestaat uit vijf speciaal ontwikkelde componenten die er samen voor zorgen dat het dak uitstekend geïsoleerd is. Met dit all-in-one-systeem maakt Isover het gemakkelijker om te isoleren. Het resultaat van dakisolatie betekent al snel tot 30% minder warmteverlies. Net om die reden verplicht Europa dakisolatie tegen 2020.

Daarom is dakisolatie ook één van de weinige domeinen waarvoor de Vlaamse regering nog subsidies geeft.  Het Vlaamse subsidiestelsel zal in de komende jaren grondig worden hervormd. Een overgangsperiode behoort tot de mogelijkheden, maar alles wijst erop dat het huidige stelsel met 30% belastingvermindering op het factuurbedrag (met een maximum van 3.070 €) zal gaan uitdoven. Wie hier nog van wil genieten, kan dus beter snel op zoek gaan naar een aannemer.

Het belangrijkste element in het vijf componenten tellende isolatiesysteem is natuurlijk de glaswol, die optimaal geluidsisolerend en uiterst brandveilig is. Om de glaswol snel en goed te kunnen plaatsen, ontwikkelde Isover Suspente PlaGyp I, een ophangsysteem dat zorgt voor een perfect geïsoleerd dak. Dit systeem is erg gebruiksvriendelijk en laat een dubbele isolatielaag toe. Bovendien is de luchtdichtheid van het dampscherm gegarandeerd dankzij de unieke rondellen en doppen. Het dampscherm zelf, Vario KM Duplex, is handig in combinatie met de Suspente en sluit naadloos aan voor een optimale isolatie.

Voor een goede afwerking ontwikkelde Isover de Vario KB1-tape en de Vario DoubleFit-mastiek. Met de eerste kan men de overlappingen tussen de dampschermbanen dichtkleven, met het tweede maakt men de buitenranden, waar de isolatie aansluit op de omringende bouwdelen, luchtdicht. De fabrikant geeft bovendien vijftig  jaar garantie op deze luchtdichtheidsproducten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse bouwsector krijgt goede punten voor materialen- en bodembeheer

Vlaamse bouwsector krijgt goede punten voor materialen- en bodembeheer

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft haar ‘Environmental Performance Review’ voor ons land gepubliceerd. Daaruit blijkt dat vooral Vlaanderen bijzonder goede punten krijgt voor afval-, materialen-[…]

20/04/2021 | MilieuSynthetisch
Wienerberger breidt Eco-brick-gamma uit

Wienerberger breidt Eco-brick-gamma uit

Prijzen voor pur/pir-isolatie stijgen fors

Prijzen voor pur/pir-isolatie stijgen fors

Vangt metselrobot straks tekort aan metselaars op?

Vangt metselrobot straks tekort aan metselaars op?

Meer artikels