Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Perfect isoleren dankzij all-in-one oplossing

Gerelateerde onderwerpen :

,
Perfect isoleren dankzij  all-in-one oplossing

©

Er is een nieuwe kwalitatieve en comfortabele totaaloplossing voor dakisolatie op de markt die bestaat uit vijf speciaal ontwikkelde componenten die er samen voor zorgen dat het dak uitstekend geïsoleerd is. Met dit all-in-one-systeem maakt Isover het gemakkelijker om te isoleren. Het resultaat van dakisolatie betekent al snel tot 30% minder warmteverlies. Net om die reden verplicht Europa dakisolatie tegen 2020.

Daarom is dakisolatie ook één van de weinige domeinen waarvoor de Vlaamse regering nog subsidies geeft.  Het Vlaamse subsidiestelsel zal in de komende jaren grondig worden hervormd. Een overgangsperiode behoort tot de mogelijkheden, maar alles wijst erop dat het huidige stelsel met 30% belastingvermindering op het factuurbedrag (met een maximum van 3.070 €) zal gaan uitdoven. Wie hier nog van wil genieten, kan dus beter snel op zoek gaan naar een aannemer.

Het belangrijkste element in het vijf componenten tellende isolatiesysteem is natuurlijk de glaswol, die optimaal geluidsisolerend en uiterst brandveilig is. Om de glaswol snel en goed te kunnen plaatsen, ontwikkelde Isover Suspente PlaGyp I, een ophangsysteem dat zorgt voor een perfect geïsoleerd dak. Dit systeem is erg gebruiksvriendelijk en laat een dubbele isolatielaag toe. Bovendien is de luchtdichtheid van het dampscherm gegarandeerd dankzij de unieke rondellen en doppen. Het dampscherm zelf, Vario KM Duplex, is handig in combinatie met de Suspente en sluit naadloos aan voor een optimale isolatie.

Voor een goede afwerking ontwikkelde Isover de Vario KB1-tape en de Vario DoubleFit-mastiek. Met de eerste kan men de overlappingen tussen de dampschermbanen dichtkleven, met het tweede maakt men de buitenranden, waar de isolatie aansluit op de omringende bouwdelen, luchtdicht. De fabrikant geeft bovendien vijftig  jaar garantie op deze luchtdichtheidsproducten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vangt metselrobot straks tekort aan metselaars op?

Vangt metselrobot straks tekort aan metselaars op?

Een robot die automatisch bakstenen opneemt en positioneert en zo binnen- en buitenmuren plaatst, ook bij mindere weersomstandigheden. Met dit concept in het achterhoofd stapten de jonge West-Vlaamse ondernemers Thibo Lidou en Jens Verbrugge[…]

10/12/2020 | SteenInnovatie
Restauratie met de juiste ambachtelijke mortels en bindmiddelen

Restauratie met de juiste ambachtelijke mortels en bindmiddelen

Cementindustrie draait op volle capaciteit

Cementindustrie draait op volle capaciteit

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Meer artikels