Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Paul Kumpen wordt Voka-voorzitter

Paul Kumpen wordt Voka-voorzitter

Paul Kumpen, gedelegeerd bestuurder van bouwbedrijf Kumpen nv, wordt de nieuwe voorzitter van Voka vzw. Hij werd unaniem verkozen door de raad van bestuur van Voka en zal in oktober Michel Delbaere opvolgen. Wouter De Geest, ceo van BASF, werd aangeduid als ondervoorzitter.

Kumpen wordt de eerste voorzitter van de vernieuwde structuur in de organisatie. Concreet zal hij de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de acht Voka - Kamers van Koophandel en Voka - VEV omzetten in de praktijk. Hiermee wil het vernieuwde Voka de spil worden in het Vlaamse werkgeverslandschap en zowel inhoudelijk als communicatief nog sterker worden. Kumpen wil ook de eigen studiedienst en denktank voort uitbouwen. Belangrijk wordt ook het concretiseren van beleidspunten van de Vlaamse regering.

Paul Kumpen is al sinds 2006 voorzitter van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Hij staat aan het hoofd van het gelijknamige Limburgse familiale bouwbedrijf dat zich bezighoudt met infrastructuurwerken, algemene bouwwerken, leidingrenovatie, projectontwikkeling en tunnelling.

Na de oorlog begonnen de broers Constant (vader van Paul en Robert) en Emiel (vader van Jan) met wegenbouw en bouwmaterialen. Daaruit groeiden het bouwbedrijf Kumpen, de internationale tunnelboorder voor leidingen K-Boringen en de buizenproducent Keramo. Deze laatste werd in het begin van de jaren '90 van vorige eeuw verkocht aan Wienerberger. In 2002 werd een strategische alliantie aangegaan met Aswebo uit Drongen. Zij stapten via een kapitaalsverhoging voor 50% in Kumpen. Aswebo werd in 2011 overgenomen door Willemen Groep.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden