Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Paul Depreter voorzitter Confederatie Bouw

Paul Depreter voorzitter Confederatie Bouw

 

Paul Depreter werd verkozen als nieuwe voorzitter van de Confederatie Bouw. Hij volgt Colette Golinvaux op, die het voorzitterschap de voorbije drie jaar uitoefende. Depreter is bestuurder bij Bam Belgium en was jarenlang lid van het Paritair Comité voor het bouwbedrijf. Van 2008 tot 2012 was hij voorzitter van Cobaty, een overlegorgaan van actoren uit de stedenbouw, architectuur en bouw met de bedoeling de verschillende beroepen te verrijken. Paul Depreter zal in juni officieel zijn driejarenplan voorstellen met daarin de accenten en de uitdagingen tijdens zijn voorzitterschap.  

Afscheidnemend voorzitster Colette Golinvaux blikt terug op een intense maar deugddoende periode. “Tijdens mijn voorzitterschap veranderde de bouw aanzienlijk. De strijd tegen sociale dumping en oneerlijke concurrentie waren en zijn nog steeds één van de belangrijkste uitdagingen. Ook zijn we er in geslaagd de nood aan overheidsinvesteringen op de politieke agenda te plaatsen en de bouw voor te bereiden op de digitale omwenteling, met de nadruk op kansen voor de jongere generatie. Ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolger die lijn met veel overtuiging zal doortrekken”, aldus Colette Golinvaux. Zij leidt het Waalse familiebedrijf Golinvaux Robert dat gespecialiseerd is in de renovatie van historische gebouwen.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

De raad van bestuur van FedBeton heeft Geert De Maeyer (Inter-Beton - CBR) aangesteld als nieuwe voorzitter. FedBeton vertegenwoordigt de ondernemingen van de industrie van de productie, het vervoer en het pompen van stortklaar beton.  […]

Vergrijzingsgolf zorgt voor meer bouwvacatures

Vergrijzingsgolf zorgt voor meer bouwvacatures

Bouwkroniek reikt 24 Belgian Construction Awards uit

Bouwkroniek reikt 24 Belgian Construction Awards uit

Vlario zoekt innovaties

Vlario zoekt innovaties

Meer artikels