Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Patrimonium Dilbeek wordt energiezuinig

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeente Dilbeek investeert in het energiezuinig maken van de bestaande gemeentelijke gebouwen. De ingrepen verhogen het gebruikscomfort, maar verdienen zichzelf op termijn ook terug door de forse besparing op het energieverbruik. Een aantal projecten zijn in uitvoering, andere gaan binnenkort van start. Twee grote projecten springen in het oog.

Sinds begin juli wordt het dak van cultureel centrum Westrand geïsoleerd. De totale investering bedraagt 310.000 '. Dit is de laatste grote stap om het warmteverbruik van het 40 jaar oude gebouw drastisch naar beneden te halen. De voorbije jaren werden de gevels reeds geïsoleerd, werd al het buitenschrijnwerk vervangen en werd de stookplaats vernieuwd.

Sporthal

Daarnaast start in sporthal Ten Gaerde een groot 'relighting'-project. Samen met het vernieuwen van het laagspanningsbord wordt alle verlichting in de sporthal vervangen door energiezuinige led-verlichting. Deze investering van 140.000 ' zal zich binnen ongeveer acht jaar terugverdienen door de daling van het elektriciteitsverbruik.

Dankzij deze omschakeling zal vrijwel het volledige elektriciteitsverbruik kunnen opgevangen worden door de zonnepanelen die zich op het dak bevinden en wordt sporthal Ten Gaerde inzake elektriciteitsverbruik vrijwel energieneutraal. De werken zullen gefaseerd worden uitgevoerd om de gebruikers van de sporthal zo weinig mogelijk te hinderen.

Dit voorjaar werd ook al het dak van de conciërgewoning van gemeenteschool De Klimop vernieuwd en geïsoleerd (22.000 '). Dit najaar start ook de renovatie en isolatie van het dak van de financiële dienst; op deze site is dit de tweede fase van de renovatie van het oude schoolgebouw in Itterbeek. De investering bedraagt ongeveer 105.000 '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt een nieuwbouw in Brugge. De bouw gaat van start op 3 november. De totale kost van dit project wordt momenteel geraamd op ongeveer 5,8 miljoen €. Zowel de Vlaamse overheid, de provincie West-Vlaanderen als de stad[…]

21/10/2020 | ProjectenArchitecten
Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Londerzeel zoekt ontwerper voor vrijetijdssite

Londerzeel zoekt ontwerper voor vrijetijdssite

Nieuwe campus voor Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen

Nieuwe campus voor Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen

Meer artikels