Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Patrimonium Dilbeek wordt energiezuinig

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeente Dilbeek investeert in het energiezuinig maken van de bestaande gemeentelijke gebouwen. De ingrepen verhogen het gebruikscomfort, maar verdienen zichzelf op termijn ook terug door de forse besparing op het energieverbruik. Een aantal projecten zijn in uitvoering, andere gaan binnenkort van start. Twee grote projecten springen in het oog.

Sinds begin juli wordt het dak van cultureel centrum Westrand geïsoleerd. De totale investering bedraagt 310.000 '. Dit is de laatste grote stap om het warmteverbruik van het 40 jaar oude gebouw drastisch naar beneden te halen. De voorbije jaren werden de gevels reeds geïsoleerd, werd al het buitenschrijnwerk vervangen en werd de stookplaats vernieuwd.

Sporthal

Daarnaast start in sporthal Ten Gaerde een groot 'relighting'-project. Samen met het vernieuwen van het laagspanningsbord wordt alle verlichting in de sporthal vervangen door energiezuinige led-verlichting. Deze investering van 140.000 ' zal zich binnen ongeveer acht jaar terugverdienen door de daling van het elektriciteitsverbruik.

Dankzij deze omschakeling zal vrijwel het volledige elektriciteitsverbruik kunnen opgevangen worden door de zonnepanelen die zich op het dak bevinden en wordt sporthal Ten Gaerde inzake elektriciteitsverbruik vrijwel energieneutraal. De werken zullen gefaseerd worden uitgevoerd om de gebruikers van de sporthal zo weinig mogelijk te hinderen.

Dit voorjaar werd ook al het dak van de conciërgewoning van gemeenteschool De Klimop vernieuwd en geïsoleerd (22.000 '). Dit najaar start ook de renovatie en isolatie van het dak van de financiële dienst; op deze site is dit de tweede fase van de renovatie van het oude schoolgebouw in Itterbeek. De investering bedraagt ongeveer 105.000 '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast

Het schepencollege van Antwerpen legt de voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) van de Friendshipsite ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. De stad wil de Friendshipsite op het Eilandje herontwikkelen tot een[…]

17/05/2021 | AntwerpenRUP
Luminus mag aan Ringvaart in Gent uitbreiden met zes gasturbines

Luminus mag aan Ringvaart in Gent uitbreiden met zes gasturbines

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Meer artikels