Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Parko opent Park & Bike

Parkeerbedrijf Kortrijk (Parko) lanceert een nieuw parkeerproject: P(arking)+B(ike). In de Moorseelsestraat in Kortrijk kan je voortaan gratis parkeren, gebruik maken van gratis voor- en natransport met de bus naar het centrum en vind je ook uitgebreide stallingsmogelijkheden voor fietsers.

Parking Wembley ligt recht tegenover het Guldensporenstadion van voetbalclub KV Kortrijk aan de Moorseelsestraat en is via de R8 en de Meensesteenweg makkelijk bereikbaar via de Zwingelaarsstraat. P+B Wembley biedt plaats aan 550 wagens en is 24 uur op 24 uur open.

'Deze randparking past perfect in onze visie. Parkeren aan de rand van de stad kan gratis, mits je de laatste kilometer(s) aflegt met het openbaar vervoer of de fiets. P+B Wembley geeft inwoners en bezoekers van Kortrijk de kans om hun wagen de hele dag gratis te kunnen parkeren. Bij de opfrissing van de parking hebben we vooral aan fietsers gedacht. Als je met de fiets vanop P+B Wembley het centrum van Kortrijk wil bereiken, kan je op de parking binnenkort een Blue-Bike-fiets huren. In vijf minuten fiets je dan naar het centrum van Kortrijk. We bieden op deze parking ook fietskluizen aan waar je een fiets veilig en comfortabel afgesloten kan stallen. Op P+B Wembley werd net als op andere locaties in Kortrijk een fietsherstelpaal met fietspomp geplaatst, zodat technische problemen aan de tweewieler onmiddellijk kunnen worden hersteld. Uiteraard zijn er ook gratis gewone fietsstallingen op P+B Wembley. De Bikers-zone aan P+B Wembley wordt trouwens uitgerust met extra verlichting', duidt voorzitter Axel Weydts van Parko.

Wie niet met de fiets naar het centrum kan, kan dat ook gratis met de bus dankzij een samenwerking tussen Parko en De Lijn. 'Wie zijn auto op P+B Wembley parkeert, neemt aan de voetgangersingang van de parking, vlakbij de bushalte, gewoon een ticket uit een automaat die we daar plaatsten. Met dit ticket is het dan mogelijk om je gratis met de bus van De Lijn naar het centrum te verplaatsen en terug', besluit Weydts.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
Werken aan de Mechelse vesten van start

Werken aan de Mechelse vesten van start

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over