Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Parking Vaartkom Leuven open

Gerelateerde onderwerpen :

Half juni gaat de nieuwe Parking Vaart­kom in Leuven volledig open. Dat is vooral goed nieuws voor de handelaars in de buurt en hun klanten. De parking zal dienen als bestemmingsparking voor de Vaartkom en als randparking voor bezoekers van de binnenstad. De nieuwe parking zal ook fungeren als randparking voor wie de stad bezoekt. De combinatie 'parking + bus' wordt toegepast. Er zijn ook autodeelplaatsen en fietsenparkings voorzien.

Op 1 april opende reeds een gedeelte van de parking voor bezoekers van de Vaartkom. De beheerder wordt half juni aangeduid. Tot dan zal men er gratis kunnen parkeren. Daarna zullen de vastgelegde (en aantrekkelijke) parkeertarieven gelden.

De parking maakt deel uit van het beeldbepalende gebouw met parking en studentenhuisvesting in de verste hoek van het Engels Plein, tegen het viaduct en de Keizersberg. De stad is eigenaar van 400 van de 1.000 parkeerplaatsen en kan zo mee het parkeerbeleid sturen. De overige 600 plaatsen zijn van projectontwikkelaar Ghelamco.

De stad heeft met de ontwikkelaar een samenwerkingsovereenkomst gesloten die onder andere de parkeertarieven en de vorm van uitbating en exploitatie vastlegt. Zo zal ook in de toekomst het eerste parkeeruur gratis zijn. Wie langer parkeert, betaalt 2 ' per uur met een maximum van 6 ' voor een hele dag parkeren. Tussen 19 en 7 u. 's ochtends betaal je slechts 3 ' voor de hele nacht.

Ook de Albert Heijn-supermarkt is inmiddels neergestreken aan de Vaartkom. De overige handelsruimtes zullen volgens Ghelamco snel ingevuld geraken. Het nieuwe complex heeft 35 miljoen ' gekost. Van de beschikbare 461 studentenkamers en 65 studio's is bijna driekwart verkocht.

Aan het Engels Plein, de toekomstige drukke verkeersader voor het doorgaande verkeer in de Vaartkom, werden tevens 65 nieuwe bomen geplant, waarvan sommige tot 15 m hoog. Het gaat om een investering van 54.000 '. De jongste tien jaar steeg de groenoppervlakte in Leuven van 270 naar 310 ha. De stad wil in de toekomst inzetten op nog meer groen. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dentergem herbestemt brouwerij tot woon- en kmo-zone

Dentergem herbestemt brouwerij tot woon- en kmo-zone

In de West-Vlaamse gemeente Dentergem gaf burgemeester Koenraad Degroote het officiële startsein voor de ontwikkeling van een nieuwe woon- en kmo-zone met bijhorende verbindingsweg. Het gaat om de herbestemming van de voormalige brouwerij[…]

06/07/2022 |
Masterplan Droogdokkensite Antwerpen goedgekeurd

Masterplan Droogdokkensite Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerpen noordelijke Ringparken Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerpen noordelijke Ringparken Antwerpen goedgekeurd

Warmte en koude uit vier natuurelementen

Warmte en koude uit vier natuurelementen

Meer artikels