Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Park Groot Schijn krijgt vorm

Gerelateerde onderwerpen :

Park Groot Schijn krijgt vorm

Het ontwerp van de sportkamer en het voorontwerp van park fase 1 zijn onlangs voorgesteld op de algemene vergadering van Park Groot Schijn. Via deze vergaderingen informeert de stad Antwerpen regelmatig over de stand van zaken van de onderdelen van het park in Deurne.

Het masterplan Park Groot Schijn legt in het hele gebied 'kamers' vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. De kamers worden met elkaar verbonden door 'groene voegen' waarin de wandelpaden, wadi's, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden.

Sportkamer

In de sportkamer krijgen twee voetbalclubs (Koninklijke Deurne OB en KVC Olympic Deurne) en twee korfbalclubs (Kon. Deurne Korfbalclub en Spar­tacus korfbal), die vandaag verspreid zitten in het gebied, samen een gloednieuw gebouw en vier kunstgrasvelden. Drie van die velden kunnen gebruikt worden voor voetbal en korfbal, een vierde enkel voor voetbalwedstrijden. Tussen de sportvelden komt het sportgebouw met tribunes, kleedkamers en een cafetaria voor elke club (foto's). De werken starten in mei 2016. Zo kunnen de clubs het seizoen 2017-2018 aanvangen op de nieuwe site.

Parkaanleg

In het noordelijke deel van Park Groot Schijn start het ontwerp voor het eerste deel van de 'groene voegen' doorheen het park. Het voorontwerp wordt een blauwdruk voor de rest van het park. Ook het ontwerp voor de andere deelprojecten, waaronder de jeugdkamer, het woonwagenterrein en de site van de hondenscholen gaat in het voorjaar van 2016 van start.

Vandaag is het zuidelijke deel van Park Groot Schijn, de volkstuinen en de natuuraanleg, klaar en zijn de werken aan het speelbos in uitvoering. Met de aanleg van de sportkamer start een volgende grote fase in de realisatie van het volledige park.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Brusselse universiteiten mogen kazerne Fritz Toussaint renoveren

Brusselse universiteiten mogen kazerne Fritz Toussaint renoveren

In het herstructureringsproject van Usquare.brussels, de voormalige Fritz Toussaint kazerne in Elsene, heeft het Brusselse Gewest een erfpachtovereenkomst getekend met de beide Brusselse universiteiten voor een periode van 50 jaar. De erfpacht[…]

21/01/2021 | ProjectenRenovatie
Mechelen sloopt entrepotgebouw voor ontwikkeling Keerdoksite

Mechelen sloopt entrepotgebouw voor ontwikkeling Keerdoksite

Aandeel nieuwbouwflats daalt voor het eerst in 25 jaar

Aandeel nieuwbouwflats daalt voor het eerst in 25 jaar

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Meer artikels