Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Park Groot Schijn krijgt vorm

Gerelateerde onderwerpen :

Park Groot Schijn krijgt vorm

Het ontwerp van de sportkamer en het voorontwerp van park fase 1 zijn onlangs voorgesteld op de algemene vergadering van Park Groot Schijn. Via deze vergaderingen informeert de stad Antwerpen regelmatig over de stand van zaken van de onderdelen van het park in Deurne.

Het masterplan Park Groot Schijn legt in het hele gebied 'kamers' vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. De kamers worden met elkaar verbonden door 'groene voegen' waarin de wandelpaden, wadi's, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden.

Sportkamer

In de sportkamer krijgen twee voetbalclubs (Koninklijke Deurne OB en KVC Olympic Deurne) en twee korfbalclubs (Kon. Deurne Korfbalclub en Spar­tacus korfbal), die vandaag verspreid zitten in het gebied, samen een gloednieuw gebouw en vier kunstgrasvelden. Drie van die velden kunnen gebruikt worden voor voetbal en korfbal, een vierde enkel voor voetbalwedstrijden. Tussen de sportvelden komt het sportgebouw met tribunes, kleedkamers en een cafetaria voor elke club (foto's). De werken starten in mei 2016. Zo kunnen de clubs het seizoen 2017-2018 aanvangen op de nieuwe site.

Parkaanleg

In het noordelijke deel van Park Groot Schijn start het ontwerp voor het eerste deel van de 'groene voegen' doorheen het park. Het voorontwerp wordt een blauwdruk voor de rest van het park. Ook het ontwerp voor de andere deelprojecten, waaronder de jeugdkamer, het woonwagenterrein en de site van de hondenscholen gaat in het voorjaar van 2016 van start.

Vandaag is het zuidelijke deel van Park Groot Schijn, de volkstuinen en de natuuraanleg, klaar en zijn de werken aan het speelbos in uitvoering. Met de aanleg van de sportkamer start een volgende grote fase in de realisatie van het volledige park.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Het district en de stad Antwerpen zullen de komende jaren het Stadspark terug opwaarderen naar zijn oorspronkelijke landschapsstijl, rekening houdend met de hedendaagse noden. Zopas werd hiervoor het voorontwerp goedgekeurd dat tot stand kwam na[…]

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Meer artikels