Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Park Groot Schijn krijgt vorm

Gerelateerde onderwerpen :

Park Groot Schijn krijgt vorm

Het ontwerp van de sportkamer en het voorontwerp van park fase 1 zijn onlangs voorgesteld op de algemene vergadering van Park Groot Schijn. Via deze vergaderingen informeert de stad Antwerpen regelmatig over de stand van zaken van de onderdelen van het park in Deurne.

Het masterplan Park Groot Schijn legt in het hele gebied 'kamers' vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. De kamers worden met elkaar verbonden door 'groene voegen' waarin de wandelpaden, wadi's, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden.

Sportkamer

In de sportkamer krijgen twee voetbalclubs (Koninklijke Deurne OB en KVC Olympic Deurne) en twee korfbalclubs (Kon. Deurne Korfbalclub en Spar­tacus korfbal), die vandaag verspreid zitten in het gebied, samen een gloednieuw gebouw en vier kunstgrasvelden. Drie van die velden kunnen gebruikt worden voor voetbal en korfbal, een vierde enkel voor voetbalwedstrijden. Tussen de sportvelden komt het sportgebouw met tribunes, kleedkamers en een cafetaria voor elke club (foto's). De werken starten in mei 2016. Zo kunnen de clubs het seizoen 2017-2018 aanvangen op de nieuwe site.

Parkaanleg

In het noordelijke deel van Park Groot Schijn start het ontwerp voor het eerste deel van de 'groene voegen' doorheen het park. Het voorontwerp wordt een blauwdruk voor de rest van het park. Ook het ontwerp voor de andere deelprojecten, waaronder de jeugdkamer, het woonwagenterrein en de site van de hondenscholen gaat in het voorjaar van 2016 van start.

Vandaag is het zuidelijke deel van Park Groot Schijn, de volkstuinen en de natuuraanleg, klaar en zijn de werken aan het speelbos in uitvoering. Met de aanleg van de sportkamer start een volgende grote fase in de realisatie van het volledige park.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

De site van de voormalige tuinspeciaalzaak Puttemanshof op de hoek van de Poststraat en de Oudebaan in Lebbeke maakt plaats voor het nieuwe woonproject Residentie Puttemanshof. Daarmee krijgen de 6.200 m² grote terreinen van de in Lebbeke[…]

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

Meer artikels