Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Parijs organiseert Olympische Spelen in 2024

Gerelateerde onderwerpen :

Parijs organiseert Olympische Spelen in 2024

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal de organisatie van de Olympische Spelen van 2024 in september toewijzen aan Parijs. Voor de Spelen van dat jaar waren slechts twee steden kandidaat: Parijs en Los Angeles. Los Angeles mag de Spelen organiseren in 2028.

Los Angeles ontvangt naar verluidt 1,5 miljard € van het IOC omdat het vier jaar wil wachten met de organisatie. Parijs had enkel interesse in de Spelen van 2024, want dan zal het 100 jaar geleden zijn dat de Olympische Spelen in die stad waren. Parijs ontving de Spelen eerder al in 1900. Ook Los Angeles mag de Spelen voor de derde keer organiseren, na 1932 en 1984. Tokio is de gaststad voor de editie van 2020.Weinig steden staan nog te trappelen om het evenement te organiseren. Het prijskaartje dat aan de Spelen hangt, weerhoudt steeds meer steden ervan zich kandidaat te stellen. Het wordt steeds moeilijker om de investeringen terug te verdienen. De Olympische Spelen van 2016 hebben Rio de Janeiro naar schatting ruim 11 miljard € gekost en de Braziliaanse stad moet nog steeds miljoenen afbetalen voor de investeringen die toen gedaan werden. Ook de Olympische Spelen in Londen vergden een investering van ruim 10 miljard €.

Voor de Spelen van 2024 hadden zich in eerste instantie vijf steden kandidaat gesteld, maar Boedapest, Rome en Hamburg haakten om verschillende redenen af. Virginia Raggi, sinds vorig jaar de nieuwe burgemeester van Rome, gaf aan dat ze de kandidatuur van haar stad introk omdat de investeringen de schuldenberg van de stad (geschat op 13 miljard €) zouden verdubbelen.

Voor de organisatie van de Winterspelen 2022 werd Peking aangeduid. Nochtans zijn er in de directe nabijheid van die stad geen hoge bergen en is sneeuw er schaars. Maar dat gold ook voor Sotsji, de Russische stad die de Winterspelen in 2014 mocht organiseren. De editie van de Winterspelen van volgend jaar worden georganiseerd in Pyeongchang in Zuid-Korea.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels