Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Parametrisch gevelsysteem klaar voor productie

Parametrisch gevelsysteem klaar voor productie

Schüco presenteerde twee jaar geleden de conceptversie van een eigen parametrisch gevelsysteem. Vandaag is het systeem klaar voor productie. Innovatieve software laat de architect toe om op driedimensionale wijze gevels te ontwerpen met complexe geometrische vormen, en met een maximum aan ontwerpvrijheid. Oppervlakte-elementen kunnen in verschillende graden van transparantie worden geschakeerd. Bovendien kunnen ook functies zoals daglichtcontrole, panelen en in het gevelsysteem worden geïntegreerd. Dankzij een flexibele databank van componenten zijn de architecturale oplossingen zo goed als eindeloos.

Ontwerpers gebruiken de computer vaak als een geavanceerde tekentafel. Tegenwoordig kan computerkracht echter veel efficiënter en innovatiever worden ingezet. Als men dit koppelt aan de steeds grotere vraag naar vrijheid en flexibiliteit begrijpt men des te beter waarom een nieuw architectuurconcept langzaam maar zeker zijn intrede maakt in het vakgebied, namelijk een parametrische architectuur. Hierbij kunnen complexe, geometrische vormen en structuurelementen met behulp van computersoftware op unieke wijze worden gemanipuleerd.

Na het ontwerp volgt de fabricatie. Schüco biedt volledige 3D-fabricatie ondersteuning, inclusief een controle van de technische en financiële haalbaarheid en instructies voor de installatie, zodat de input perfect kan worden verwerkt. Ondanks de unieke ontwerpvormen behoudt Schüco toch een geautomatiseerde systeemlogica en productieproces, waardoor het bedrijf spreekt van 'Mass Customization'. Verschillende elementen worden op een gestandaardiseerde wijze met elkaar verbonden. Zo gaat een absolute designvrijheid hand in hand met een perfecte betrouwbaarheid en efficiëntie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden