Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

P&V Elektrotechniek in nieuwe handen

P&V Elektrotechniek in nieuwe handen

Joris Vrancken, de huidige ceo van P&V Elektrotechniek uit Heusden-Zolder, is nu ook eigenaar van het bedrijf. Hierdoor is de toekomst en de continuïteit van het bedrijf verzekerd. De vennootschappen P&V Projects en P&V OEM smelten samen tot één vennootschap, nl. P&V Elektrotechniek nv. De activiteiten worden voortgezet onder die naam.

P&V Elektrotechniek werd in 1986 opgericht door Rudi Penders en Ghislain Vanherle. Het bedrijf groeide uit tot een toonaangevende speler in het ontwerpen en assembleren van distributie- en stuurborden. Met een team van 180 medewerkers is P&V Elektrotechniek de grootste onafhankelijke bordenbouwer in de Benelux. Toch blijft het een firma op maat van de klant, waarbij de kennis en ervaring telkens opnieuw worden ingezet om de meest optimale en kostenefficiënte oplossing te realiseren.

Het managementteam werd versterkt met twee ervaren nieuwkomers. Luc Rymen werd als cfo aangesteld en Ghislain Hardy als coo. Samen met sales & marketingdirecteur Koen Pellaers, business development manager Roberto Musolino en strategic purchase manager Geert Peeters, vormen zij onder leiding van Joris Vrancken een hecht en dynamisch team met een zeer grote betrokken- en gedrevenheid.

'Onze ambitie is het bedrijf voort te laten groeien op het huidige elan, ons aanbod te verruimen en de internationalisering uit te bouwen met een sterke focus op Nederland, Frankrijk en Duitsland. Contractvernieuwingen en nieuwe projecten motiveren het team', verklaart Joris Vrancken.

Infrabel vernieuwde het samenwerkingscontract met P&V. De komende vijf jaar bouwt de bordenbouwer 4.500 schakelkasten voor Infrabel, onder meer voor ETCS, het nieuwe Europese treincontrolesysteem. Voor P&V is de samenwerking een mooie erkenning en bevestiging voor de inspanningen die het bedrijf al jaren levert inzake kennis en kwaliteit.

'Een ander groot order komt van Nike in Laakdal. P&V zal alle LS (laagspanning) hoofdverdeelborden voor de uitbreiding van de European Logistics Campus (ELC) van Nike bouwen. Hoofdverdeelborden vormen het kloppende hart van een technische installatie. Ze zorgen voor de verdeling van de energie. Voor de uitbreiding van Nike worden zeven laagspanningsborden tussen de 400 en 2500A voorzien, dat zijn in het totaal 51 cellen Okken. Deze LS-borden worden gemaakt onder licentie van Schneider Electric. De levering is voorzien voor juni', verduidelijkt Koen Pellaers.

Tijdswinst

Recent werden enkele projecten in Frankrijk gerealiseerd voor o.a. Total. Begin dit jaar is EasyPanel live gegaan bij de Duitse bordenbouwers Schubs en Spangler. EasyPanel is een online configurator gebouwd door P&V en bestemd voor de residentiële markt. Hiermee kunnen installateurs zeer eenvoudig en intuïtief een nieuw elektriciteitsbord samenstellen. Zodra ze alle nodige componenten hebben ingevoerd, maakt de configurator automatisch een dossier met de lay-out en de schema's, en wordt een prijsofferte gegenereerd. Voor de installateurs levert dit een aanzienlijke tijdswinst op.

Naast de online configurator ontwikkelt P&V in samenwerking met klanten configuratoren op maat. Zo maakt CG Power Systems, het vroegere Pauwels Trafo, gebruik van een engineeringsconfigurator om op een betrouwbare en efficiënte manier variaties van haar stuurborden te ontwerpen. Vertrekkende van een technische fiche met de specificaties voor een bepaald project ontwikkelt de software automatisch de elektrische schema's van het stuurbord.

Dankzij de groei van het bedrijf is P&V Elektrotechniek op zoek naar vier engineers/elektrisch ontwerpers voor laagspanning distributie- en stuurborden en een tiental bordenbouwers met een A2-w opleiding elektriciteit, elektromechanica of elektrotechniek.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette