Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Overname Hesco door Betafence afgerond

Gerelateerde onderwerpen :

Overname Hesco door Betafence afgerond

De specialist in perimeterbeveiliging Betafence krijgt groen licht voor de overname van Hesco, een ontwerper van snel ontvouwbare barrièresystemen. De overname werd in het voorjaar reeds aangekondigd, maar wordt nu afgerond. Dat gebeurde na de goedkeuring van de Commissie voor Buitenlandse Investeringen in de Verenigde Staten (CFIUS).

Terwijl ze functioneren als afzonderlijke merken zullen Hesco en Betafence eraan werken om hun productportfolio's uit te breiden en focussen op innovatie en het leveren van beveiligingsoplossingen voor de wereldwijde bescherming van kritieke infrastructuur en mensen tegen de dreigingen van terrorisme en vandalisme.

'De reactie van de markt op de transactie is erg positief en ik weet zeker dat Betafence Group met Hesco goed geplaatst is om de groei van onze wereldwijde beveiligingsbusiness te versnellen. Klanten zullen de voordelen plukken van onze samengevoegde productportfolio's en expertise', verklaart Michele Volpi, ceo van Betafence Group.

'Er zijn talrijke kansen voor partnerschappen in onze hoofdmarkten en in de eerste maanden van samenwerking heeft zich reeds een duidelijke synergie tussen beide bedrijven ontwikkeld. Hiermee wordt een pad geschapen voor de ontwikkeling van ons bedrijf in de markten waar wij op focussen: defensie, olie, gas en energie', vult Michael Hughes, chief executieve van Hesco Group, aan.

Betafence is wereldwijd marktleider voor geïntegreerde perimeterbeveiligingssystemen en -oplossingen. Het beschermt kritieke infrastructuur en gevoelige locaties, zowel in de openbare en industriële sectoren als in de residentiële markt, en beschikt over een sterke merkachtergrond met bedrijven als SecureUSA en producten zoals TerraBlock, Blastguard, Securifor, Guardian, Bekasecure en Nylofor. De private-equityspeler CVC Capital Partners heeft een meerderheidsbelang in Betafence en voerde recent nog een kapitaalverhoging van 25 miljoen € door. Dat geld moet dienen om de overname van Hesco mee te bekostigen. De onderneming heeft momenteel 1.400 werknemers in dienst in negen productielocaties en heeft een wereldwijd netwerk van verkoopkantoren. Het hoofdkantoor is in Zwevegem gevestigd.

Hesco is wereldleider en innovator op het gebied van defensie en perimeterbeschermings- en beveiligingssystemen, met inbegrip van defensieve barrières, vloedweringen, snel ontvouwbare systemen, beveiligde ruimtes en kogelvrije kleding. Hesco werd in 1991 opgericht door wijlen Jimi Heselden en ontwikkelt producten met veelzijdige gebruiksmogelijkheden voor militaire, beveiligings- en milieutoepassingen die overal ter wereld een vertrouwenspositie hebben. Hesco heeft momenteel wereldwijd meer dan 150 werknemers in dienst en beschikt over ruim 45.000 m² bedrijfsoppervlakte in het Verenigd Koninkrijk en de USA, met bijkomende opslagfaciliteiten in de vrijhandelszone van Dubai.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Publireportage

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Stadslawaai is niet enkel hinderlijk, het heeft ook nadelige effecten op de gezondheid en het welzijn. Een goede akoestiek is daarom essentieel. Schüco, specialist in aluminium systeem-oplossingen voor ramen, deuren en (vlies)gevels, beseft[…]

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Meer artikels