Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

OVAM is gastheer voor het World Resources Forum 2019 in Antwerpen

OVAM is gastheer voor het World Resources Forum 2019 in Antwerpen

Foto: Elisabethcenter.be

Tijdens de slotzitting van het World Resources Forum (WRF) in het Zwitserse Genève werd bekendgemaakt dat de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) geselecteerd is als gastheer voor de volgende wereldconferentie van het WRF.

Die heeft plaats van 24 tot en met 27 februari 2019. De OVAM en de stad Antwerpen zullen dan ongeveer duizend wetenschappers, beleidsmakers, experts en bedrijven actief in de circulaire economie en het materialen- en grondstoffenbeleid ontvangen.

De keuze voor Vlaanderen, de OVAM en de stad Antwerpen is een erkenning voor de vooruitstrevende aanpak die overheden, bedrijven en ngo’s in Vlaanderen nastreven. “Vlaanderen en de OVAM hebben in de loop der jaren een toonaangevende positie ingenomen op het vlak van afval- en materialenbeheer. Vandaag richten we onze inspanningen op de circulaire economie. Dit is dan ook het uitgelezen moment om onze ervaringen te delen en te leren van onderzoek en projecten elders in de wereld”, verklaart Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege.

Het WRF is een onafhankelijke, internationale, non-profitorganisatie die kennisuitwisseling en netwerking op het vlak van materialen- en grondstoffenbeleid en de circulaire economie nastreeft. Zij verspreiden onder meer onderzoek en ‘best practices’ en voeren onderzoek naar de relatie tussen materialenbeheer en de klimaatproblematiek. Daarnaast organiseren zij ook thematische workshops en regionale conferenties voor specifieke regio’s of continenten. Maar het vlaggenschip van de WRF-activiteiten zijn ongetwijfeld de wereldconferenties.

De OVAM stelde zich in het voorjaar van 2017, in samenspraak met partners als de stad Antwerpen, Go4Circle, VVSG-Interafval, de VITO, Agoria, de KU Leuven, Transitienetwerk Middenveld, … en met de steun van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege kandidaat om de volgende editie van de wereldconferentie te organiseren. Doorslaggevend in de keuze voor de kandidatuur van de OVAM was volgens het WRF de rijke expertise die Vlaanderen kan voorleggen, de focus op de linken tussen materialenbeheer en de circulaire economie en het klimaatvraagstuk en vooral de unieke samenwerking en ondersteuning voor dit initiatief door overheden, lokale besturen, bedrijven, kennisinstellingen en het middenveld. De WRF-conferentie 2019 zal georganiseerd worden van zondag 24 tot en met woensdag 27 februari 2019 in het Flanders Meeting & Convention Center in Antwerpen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

VCB heeft collectieve verzekering milieuaansprakelijkheid

VCB heeft collectieve verzekering milieuaansprakelijkheid

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelde vast dat traditionele verzekeringen milieuschade nauwelijks dekken en asbestschade al helemaal niet. Dit was het signaal voor de VCB om samen met de milieuafdeling van verzekeringsconsulent en -makelaar[…]

22/08/2019 | RecyclageAsbestfonds
BIA Belgium toont nieuwe   24-tons wiellader op Matexpo

BIA Belgium toont nieuwe  24-tons wiellader op Matexpo

Mechelen verzamelt plastic afval voor 3D-geprinte zitbanken

Mechelen verzamelt plastic afval voor 3D-geprinte zitbanken

FM Bouwmachines en Herema tonen nieuwe machines voor recycling

FM Bouwmachines en Herema tonen nieuwe machines voor recycling

Meer artikels