Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oude steenkapperij in Laken maakt plaats voor 82 appartementen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Oude steenkapperij in Laken maakt plaats voor 82 appartementen

De verlaten steenkapperij aan de Emile Delvastraat in Laken maakt plaats voor een woonproject met 82 appartementen en drie commerciële ruimtes. De bouw van het project start nog vóór de zomer, de eerste bewoners zullen er tegen midden 2022 te vinden zijn.

Na vier jaar leegstand maakt de 5.450 m² grote site van de voormalige steenkapperij plaats voor een nieuwe invulling. Woonproject Les Pierreries bestaat uit vijf bouwlagen. Naast de 82 appartementen met terrassen, komen er ook drie handelsruimtes. Parkeren zal ondergronds gebeuren met 80 autostaanplaatsen, waar ook elektrische laadpalen mogelijk zijn.

Bij de plannen voor deze nieuwe woonwijk springt vooral de 2.500 m² grote binnentuin in het oog. De groene zone neemt bijna de helft van de site in beslag. In die binnentuin komen zowel een vijver, die een koelend effect moet bieden tijdens de zomer, als twee wadi’s, verlaagde stukken groen die overtollig regenwater bufferen.“Met dit project zetten we een belangrijke stap in de heropwaardering van deze buurt, want Laken heeft momenteel weinig nieuwbouw te bieden. Daarbij is het echter belangrijk om de gemeente niet gewoon vol te betonneren, maar net extra groen te voorzien.

Zo moet Les Pierreries niet alleen woongelegenheden voorzien, maar vooral ook dienen als een nieuwe groene long”, zegt Sven Potvin, CEO van Antonissen Development Group die het project in handen heeft.

Mobiliteit

De nieuwe woonwijk krijgt een sterke Mobiscore van liefst 9,2 op 10. “Vooral in een stad als Brussel is het een sterke troef om niet alleen van je auto afhankelijk te zijn. Het project bevindt zich op een boogscheut van het centrum van de hoofdstad en op wandelafstand van verschillende stations voor openbaar vervoer. Je kan er de bus en de tram nemen aan Jacobs Fontaine, of de trein en de metro aan Bockstael", aldus Sven Potvin.Naast mobiliteit trekt het gebouw ook de kaart van technologie. Zo is elk appartement voorzien van een domoticasysteem met snufjes zoals de bediening van de verwarming vanop afstand en automatische bediening van de voordeur en de verlichting. De prijzen starten vanaf 169.000 euro voor een éénslaapkamerappartement.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Dossiers voor hypothecaire leningen moeten sinds 1 juli voorzien zijn van een objectief en statistisch onderbouwd schattingsverslag. Voortaan baseren de banken het kredietbedrag dat ontleend kan worden op die objectieve waardeschatting en niet[…]

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Eerste personeel bij ImmoPass

Eerste personeel bij ImmoPass

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Meer artikels