Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oude schoolgebouwen in Lier veranderen in nieuwe woonbuurt

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Oude schoolgebouwen in Lier veranderen in nieuwe woonbuurt

Op de site van de oude schoolgebouwen van de Normaalschool in Lier werd de officiële symbolische eerste steen gelegd van wat een nieuwe hedendaagse woonbuurt moet worden. Eind 2012 sloot de eeuwenoude Normaalschool in het hart van de stad haar deuren en kreeg projectontwikkelaar CAAAP de kans om deze plek een tweede leven te geven.
De leslokalen worden omgevormd tot hedendaagse woningen met bijzondere aandacht voor de origine van de plek. De voormalige speelplaatsen ondergaan een metamorfose tot publieke pleinen en groene stadstuinen.
 
“Naast een kwalitatief en divers woonaanbod voor een gevarieerde doelgroep biedt dit project ook plaats aan enkele mooie handelszaken, een incubator voor startende ondernemers, een stadslandbouwproject en enkele horecazaken met gezellige terrasjes”, vertelt Hannah Hongenaert, business developer bij CAAAP.
 
Een groot deel van de historische gebouwen blijft bewaard. De bestaande bakstenen gebouwen getuigen niet alleen van een rijk onderwijsverleden, ze geven deze plek ook haar kenmerkende uitstraling en zorgen voor een belangrijke architecturale diversiteit. De school mag dan wel haar deuren hebben gesloten, door de verscheidenheid aan toekomstige functies zal de plek opnieuw bruisen van het leven.
 
De eerste fase van dit ambitieuze stadsvernieuwingsproject bevindt zich in het voormalige schoolgebouw aan de kant van de Berlaarsestraat. De eerste verdieping van het gebouw wordt gerenoveerd en gerestaureerd tot tien luxueuze duplexappartementen met twee of drie slaapkamers. In de volgende fases omvat het aanbod zowel renovatie- als nieuwbouwappartementen en woningen.
 
De renovatiewerken aan het oude schoolgebouw zijn reeds begonnen en projectontwikkelaar CAAAP en aannemer Artes legden op 18 november samen met burgemeester Frank Boogaerts op de bouwwerf de symbolische eerste steen van het project.
 
CAAAP is een dochterbedrijf van de Artes Group. De projectontwikkelaar van Triple-A places wil mee bouwen aan de stad van de toekomst en de connectie tussen gebouwen, mensen en omgeving versterken. Dit doen ze met een stevige portie ambitie in combinatie met sterke architectuur en een gepassioneerd team van mensen die plaatsen een ziel willen geven.               
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Het Vynckierproject in Gent mag rekenen op een Vlaamse erfgoedsubsidie van 1 miljoen euro. Het bedrag zal gebruikt worden om de buitenschil van het centrale Manchester-gebouw te renoveren met behoud van de typische industriële elementen. De[…]

25/11/2022 | ErfgoedRenovatie
Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vergunningsprocedures zijn vertragende factor voor duurzame infrastructuurwerken

Vergunningsprocedures zijn vertragende factor voor duurzame infrastructuurwerken

Meer artikels