Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oude school maakt plaats voor complex met 85 appartementen

Gerelateerde onderwerpen :

Oude school maakt plaats voor complex met 85 appartementen

Het oude Heilig-Hartcollege wordt volledig afgebroken en maakt plaats voor een wooncomplex met 85 appartementen.

Recent zijn de afbraakwerken van het vroegere Heilig-Hartcollege in Heist-op-den-Berg gestart. Het verouderde schoolgebouw was niet meer in gebruik sinds juni vorig jaar. De sloop wordt een indrukwekkende klus en betekent meteen het startschot voor de bouw van een nieuwe groene woonwijk in de gemeente. Projectontwikkelaar DCA Woonprojecten zal hier in totaal 85 wooneenheden realiseren, waaronder 36 luxueuze appartementen en 49 erkende assistentieflats, verspreid over vier gebouwen. ‘Park Op Den Berg’, zoals het nieuwe woonproject zal heten, wordt gerealiseerd op een oppervlakte van 14.420 m².

De afbraakwerken van het gebouw - een serieuze klus gezien de grootte van de oude school -  zijn zopas begonnen, maar dat de site een nieuwe invulling zou krijgen, was al langer duidelijk. Het gebouw stond al een hele tijd leeg en bovendien werd vorig jaar al feestelijk afscheid genomen van de oude school, ooit nog een ‘externaat voor meisjes’. In september vorig jaar betrokken de leerlingen en de schooldirectie een nieuwbouw in de Biekorfstraat.

De projectontwikkelaar en de gemeente spelen in op de sterke bevolkingsgroei. Vandaag telt Heist-op-den-Berg 42.815 inwoners. Volgens de meest recente cijfers van Statistiek Vlaanderen komen daar de komende vijf jaar zeker tweeduizend nieuwe inwoners bij - een toename met ongeveer 5%. Om op die groeiende bevolking in te spelen, ontwikkelt vastgoedbedrijf DCA een luxueus wooncomplex, pal op de plek waar vandaag het oude schoolgebouw van het Heilig-Hartcollege in de Kloosterstraat staat.



“Elk luxe-appartement telt minstens twee slaapkamers en heeft een minimale woonoppervlakte van 89 m². De penthouses op de bovenverdiepingen gaan zelfs tot 254 m². Ook de aanblik van de appartementen is riant, met raampartijen van boven tot onder, ruime terrassen en een hoogwaardige afwerking. De bewoners zullen dus optimaal kunnen genieten van luxe en comfort”, verklaart architect Philip Mortelmans van M2 Architecten.

DCA Woonprojecten wil de prachtige omgeving maximaal tot haar recht laten komen door veel groene zones aan te leggen rond de appartementsgebouwen. Die zones zullen ook toegankelijk zijn voor het publiek. Zo ontstaat een natuurlijke overgang tussen de dorpskern, de woonsite en het aanpalende Bergbos. De geasfalteerde speelruimte verdwijnt en er komt een nieuwe, openbare tuin. Daarvoor werkt de projectontwikkelaar samen met een  landschapsarchitect die onder meer de historische paden in het bos in ere zal herstellen.

“Er worden tussen de gebouwen extra groene zones en wandelpaden aangelegd. Daardoor zal de bereikbaarheid van de site met de fiets of te voet verbeteren. Er komt ook een beter doorzicht naar de markante water- en uitzichttoren, zodat die een meer publiek karakter krijgt”, aldus Luc Neefs, bestuurder van DCA Woonprojecten.

“Gezien de verwachte bevolkingsgroei zijn de nieuwe woningen in onze gemeente meer dan welkom. De locatie is bovendien uniek: dichtbij het centrum, maar heel rustig gelegen op de top van de Heistse Berg. Hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht dat tientallen kilometers ver reikt. Op een heldere dag kan je zelfs het Atomium in Brussel spotten”, besluit burgemeester Luc Vleugels.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Op het Valuepark Terneuzen start Gutami Holding met de bouw van een 60 MW zonnepark, dat zonne-energie zal opwekken voor ruim 14.000 gezinnen. Het is het grootste Zeeuwse zonnepark op het terrein van Valuepark Terneuzen, een samenwerking tussen[…]

19/06/2021 | ZonnepanelenNederland
Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Meer artikels