Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oude garage in Olen maakt plaats voor woonproject Basalt

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Oude garage in Olen maakt plaats voor woonproject Basalt

In de dorpskern van Onze-Lieve-Vrouw-Olen, een woonkern in de gemeente Olen, vlakbij Herentals, waar vroeger een autogarage gevestigd was, verschijnt binnenkort het nieuwbouwproject Basalt, met 26 appartementen en negen woningen rond een gemeenschappelijke parktuin. Het project is ontworpen door B-Architecten uit Antwerpen.
“Met de herbestemming van dit bedrijfsgebouw naar een nieuwbouwproject met de naam Basalt, scheppen we heel wat woongelegenheid, mooi geïntegreerd in het authentieke dorpscentrum”, vertelt Thomas Van Hemelen van projectontwikkelaar Elements Development uit Lier.
 
“Bij de ontwikkeling van dit project draaide het niet enkel om zoveel mogelijk wooneenheden creëren, we wilden vooral een open project ontwerpen dat past in de leefomgeving in het centrum. Het gaat bovendien om een ben-project (bijna energieneutraal) met een E-peil van minder dan 30, wat de appartementen en woningen extra aantrekkelijk maakt”, vervolgt Van Hemelen.
 
Debbie Heylen van de nieuwbouwafdeling van Heylen Vastgoed verklaart dat in deze regio veel vraag is naar centraal gelegen nieuwbouwwoningen. De groene ruimte en de open architectuur zijn in deze tijden een belangrijke meerwaarde. Het project komt gedeeltelijk in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw. “Kopers kunnen, onder bepaalde voorwaarden, profiteren van deze nieuwe maatregel die sinds 1 januari van kracht is”, aldus Debbie Heylen.
 
De aannemer voor dit nieuwe woonproject is nog niet aangesteld. De afbraak van het bestaande pand is voorzien in april of mei. De start van de nieuwbouw is na de zomer gepland.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Meer artikels