Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oude fabriekshal wordt inspirerende werkomgeving

Oude fabriekshal wordt inspirerende werkomgeving

Het ontwerpteam van Procos zag het als een uitdaging om een concept te creëren dat voldeed aan de behoeften van twee afdelingen van Philips, elk met een verschillende cultuur, op de bovenste verdieping van een enorm gebouw dat al jaren leeg stond. De indrukwekkende fabriekshal met een ruwe look gevestigd op de 'Rothe Erde'-site in Aken werd de nieuwe werkplek voor OLED R&D en City Touch.

Procos Group, gevestigd in de Jan Blockxstraat 1 in B-2018 Antwerpen (tel. 03 242 94 60 en www.Procosgroup.com), heeft op deze site reeds eerder nieuwe werkplekken voor de OLED business Unit ontwikkeld.

Procos koos voor een open structuur.

De gebruikers van de R&D-afdeling voor de nieuwste OLED-lichttechnologie zijn wetenschappers die toegepast onderzoek verrichten. De medewerkers van de City Touch-afdeling zijn hoofdzakelijk softwareontwikkelaars, die het besturingssysteem van de straatverlichting ontwikkelen. De leeftijd van de medewerkers van deze laatste afdeling was gemiddeld lager en zij waren zeer enthousiast om mee te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe werkomgeving. Ze stonden open voor een hedendaagse aanpak die hun processen optimaal kan ondersteunen. De R& D-afdeling had in mindere mate behoefte aan een vernieuwing of verandering van haar werkomgeving. Haar focus lag vooral op de labo's waar de nieuwe technologie geboren wordt.

Inspirerende architectuur

Procos Group had een andere visie op het omvormen van de industriële hal tot R&D- en kantooromgeving. De bouwkundige ingrepen moesten voorkomen dat de ruimte ingedeeld werd in twee afzonderlijke verdiepingen en niet meer als één geheel kan beleefd worden.

Procos koos voor een open structuur om het industriële karakter te behouden en een optimale lichtinval te garanderen via het het dak. Tevens werd er een nieuwe verdieping gecreëerd, bestaande uit een stadslandschap dat met loopbruggen verbonden is met de standaard werkomgeving. 'De grote uitdaging lag nog niet zozeer in de bouwtechnische aanpak, maar wel in het verzekeren van een werkomgeving met een optimaal akoestisch en visueel comfort', verduidelijkt Jos Duchamps, gedelegeerd bestuurder van Procos Group. Dat was ook de bekommernis van de klant, die niet vertrouwd was met open space en landschapskantoren en daardoor zeer kritisch het voorgestelde concept aanvaardde. Vandaag ervaren de enthousiaste werknemers deze nieuwe werkomgeving als inspirerend.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen