Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Orderboek CFE blijft stabiel met 1,45 miljard €

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Orderboek CFE blijft stabiel met 1,45 miljard €

(c) CFE

De beursgenoteerde bouwgroep CFE maakte tussentijdse cijfers bekend. Het orderboek van CFE blijft nagenoeg stabiel, met 1,46 miljard € op 31 maart 2021. Vooral MBG (Bouw België), BPC (Bouw België), CFE Polska en VMA haalden veel orders binnen.
De pool Contracting van CFE omvat de activiteiten Bouw, Multitechnieken en Spoor in België, Luxemburg en Polen. De pool Vastgoedontwikkeling groepeert de vastgoedprojecten die BPI in België, Luxemburg en Polen ontwikkelt.
 
De omzet van Contracting in het eerste kwartaal bedraagt 235,1 miljoen €, een stijging met 6,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De activiteit van Bouw valt licht terug, terwijl ze toeneemt bij Multitechnieken (VMA) en Rail & Utilities (Mobix).
In het eerste kwartaal waren de directe gevolgen van de pandemie relatief beperkt, en ze lijken te verzwakken naarmate de vaccinatiecampagne versnelt. De sterke prijsinflatie van de meeste materialen, een indirect gevolg van de gezondheidscrisis, is echter duidelijk een aandachtspunt.

Vooruitzichten

CFE Contracting mikt voor 2021 op een stijging van haar omzet en nettoresultaat in vergelijking met 2020. De residentiële projecten die worden gecommercialiseerd, noteren nog steeds een zeer bevredigende verkoop. Het nettoresultaat van BPI zou op een hoog niveau moeten blijven, maar wel lager dan het zeer hoge resultaat van 2020.
 
In Brussel zouden in het tweede semester verscheidene residentiële of gemengde projecten van start moeten gaan indien de bouwvergunningen zoals voorzien in loop van de zomer 2021 worden afgegeven.
 
BPI heeft in het eerste kwartaal van 2021 twee nieuwe posities in Warschau verworven. De eerste aankoop betreft een site waar 17.000 m² residentiële oppervlakte kan worden ontwikkeld, wat overeenkomt met meer dan 240 woningen. Dit project is ideaal gelegen, vlakbij het centraal station.
 
De tweede aangekochte site ligt in de wijk Mokotow, in het hart van één van de belangrijkste zakencentra van Warschau. De stedenbouwkundige vergunning is reeds toegekend. BPI zal er een project van micro-living voor verhuring ontwikkelen. Het programma zal ongeveer 600 wooneenheden tellen.
 
Rekening houdend met deze twee aankopen bedraagt de netto financiële schuld van de pool Vastgoedontwikkeling van CFE 126 miljoen €. Dat is een stijging met 19,8 miljoen € tegenover 31 december 2020.
 
Tijdens de gewone algemene vergadering van CFE werd Luc Bertrand herbenoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij wordt ook voorzitter van het benoemings- en renumeratiecomité. Piet Dejonghe is herbenoemd in zijn functie van gedelegeerd bestuurder.
De groep CFE telt momenteel meer dan 8.000 medewerkers en is op alle continenten aanwezig. CFE is genoteerd op Euronext Brussel en is voor 62,10% in handen van Ackermans & van Haaren.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeren middels isoleren

Publireportage

Investeren middels isoleren

Een geïsoleerd huis is fijn om in te wonen. Het is energiezuinig en comfortabel. Daarnaast is het ook nog eens voordelig want je bespaart veel geld. Kies voor isolatie en het levert je een hoger rendement op. Vind je het lastig waar je moet[…]

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Publireportage

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Meer artikels