Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Heb jij thuis zonnepanelen op het dak laten plaatsen? Dan wil je waarschijnlijk maximaal profiteren van je zonnepanelen. Maar hoe doe je dat precies? Wil je weten hoe je de optimale waarde uit je zonnepanelen kunt halen? Lees dan verder.

Een goede plek

Om optimale waarde uit je zonnepanelen te halen, is het van belang dat de zonnepanelen op de juiste plek staan. Zonnepanelen die veelal in de schaduw liggen, vangen bijvoorbeeld veel minder energie op.

Heb je je zonnepanelen op een schuin dak laten plaatsen met zonnepanelen montagesysteem schuin dak? Dan is het belangrijk dat de zonnepanelen zoveel mogelijk op het zuiden gericht zijn. Bij een schuin dak is dat vaak wat lastiger dan op een plat dak. Op het zuiden vangen je zonnepanelen namelijk het meeste zonlicht op en kun je op die manier maximaal profiteren van je zonnepanelen. Daarnaast is het bij het laten plaatsen van zonnepanelen belangrijk dat de juiste zonnepanelen montagemateriaal. De juiste montagematerialen kunnen van invloed zijn op het behalen van een maximaal rendement van je zonnepanelen.

Overdag energie gebruiken

Over het algemeen wordt aangeraden om in de daluren energie te gebruiken, omdat dit kosten zou besparen. Bij zonnepanelen is dit niet het geval. Probeer met zonnepanelen zoveel mogelijk overdag energie te verbruiken wanneer de zon bijvoorbeeld volop aan het schijnen is. Denk hierbij aan het zoveel mogelijk de wasmachine en vaatwasser overdag aan zetten. Op deze manier benut je optimaal je zonnepanelen.

Schoonmaak

Bij de meeste mensen liggen de zonnepanelen op het dak. Op het dak kan er veel vuil terecht komen en dus ook op je zonnepanelen. Het is hierbij van belang dat je zonnepanelen altijd schoon blijven. Vuil op de zonnepanelen kan voor rendementsverlies zorgen. Wanneer het tijd is om je zonnepanelen schoon te maken, ligt aan hoe lang geleden je zonnepanelen zijn geplaatst. De eerste drie jaar hoef je bijvoorbeeld niet om te kijken naar je zonnepanelen, er ligt dan nog een soort laagje over de zonnepanelen heen wat ze schoon houd. Na drie jaar is het aan te raden om één keer in het jaar met een doekje over de zonnepanelen heen te gaan.

Temperatuur

Ook de temperatuur van de zonnepanelen is van belang om optimale waarde uit de zonnepanelen te halen. Zonnepanelen zijn gemaakt op een manier dat ze maximaal gebruikt kunnen worden tot een bepaalde temperatuur. Als de platen te heten worden, kan dit zorgen voor rendementsverlies. Tijdens de hete zomerdagen is het belangrijk om je zonnepanelen koel te houden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeren middels isoleren

Publireportage

Investeren middels isoleren

Een geïsoleerd huis is fijn om in te wonen. Het is energiezuinig en comfortabel. Daarnaast is het ook nog eens voordelig want je bespaart veel geld. Kies voor isolatie en het levert je een hoger rendement op. Vind je het lastig waar je moet[…]

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Publireportage

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Geef je woonkamer een upgrade

Publireportage

Geef je woonkamer een upgrade

Meer artikels