Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oproep WinVorm voor negen projecten

Gerelateerde onderwerpen :

Via de 'Oproep WinVorm' gaan de provincie West-Vlaanderen, de intercommunales wvi en Leiedal en de Vlaamse bouwmeester op zoek naar ontwerpers voor negen opdrachten van West-Vlaamse lokale besturen.

De WinVorm-oproep is een selectieprocedure die gebaseerd is op het principe van een architectuurwedstrijd en moet de West-Vlaamse publieke overheden ondersteunen bij de selectie van goede ontwerpers en ontwerpteams voor hun projecten op het vlak van bouwkunde, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Heel divers

De opdrachten zijn heel divers: de renovatie en transformatie van de Sint-Andreaskerk met nevenbestemming ontmoetingszaal in Bikschote (Langemark-Poelkapelle), de opmaak van het masterplan Groene Gordel (Nieuwpoort), de opmaak van een masterplan voor het voormalige Dadipark in Dadizele (Moorslede), de opmaak van een masterplan voor de site Baertshof en omgeving (Izegem), de realisatie van een recreatieve zone in Kanegem (Tielt), de opmaak van het inrichtingsplan tot en met voorontwerp en beheersplan voor het openluchtzwembad (Ieper), de opmaak van het masterplan Nieuwstraat Oost (Kortemark), de opmaak van een masterplan voor het oudste deel van de Bellewijk, onder meer met de bouw van woningen en de aanleg van groenzones (Poperinge) en de opmaak van een strategisch ontwerpend onderzoek voor het centrum van Oostrozebeke.

Op www.west-vlaanderen.be/oproepwinvorm is een gedetailleerde omschrijving per opdracht is terug te vinden. Ontwerpers en ontwerpteams kunnen zich via deze website nog tot vrijdag 26 augustus voor één of meer opdrachten kandidaat stellen. De selectie van de ontwerpers gebeurt in het najaar. Daarna gaan per project drie ontwerpteams aan de slag. De geselecteerde ontwerpen worden door de opdrachtgever vergoed. Er wordt gemikt op projecten van een kleinere schaalomvang met een maximum ereloon van 209.000 ' zonder btw. Dit gaat over projecten met een investeringsbedrag van maximum 2 miljoen '.

Enkel offerte en visie

Ontwerpers kunnen ook kandideren voor projecten onder de formule 'selectie WinVorm' (max. ereloon van 85.000 '). Hierbij worden ontwerpers in eerste instantie vergoed om een uitgebreide offerte en visie op het project te presenteren.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerper aangeduid voor renovatie postgebouw Lokeren

Ontwerper aangeduid voor renovatie postgebouw Lokeren

De stad Lokeren kocht vorig jaar het oude postgebouw op de hoek van de Durmelaan en de Markt met de bedoeling er in de toekomst enkele stadsdiensten onder te brengen. Nu wordt het renovatieproject in gang gezet, gevolgd door de herbestemming van[…]

08/09/2020 | ProjectenArchitecten
Masterplan voor Leuvense podiumkunstensite

Masterplan voor Leuvense podiumkunstensite

Verkennend onderzoek 'Verkavelingswijken in transformatie'

Verkennend onderzoek 'Verkavelingswijken in transformatie'

Tentoonstelling 'Open Oproep' in Z33 Hasselt

Tentoonstelling 'Open Oproep' in Z33 Hasselt

Meer artikels