Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oproep innovatie in gezondheidszorg

Gerelateerde onderwerpen :

De Gentse universiteit (UGent) lanceerde zopas een nieuwe oproep om innovatieve projecten inzake gezondheidszorg in te dienen voor de PRoF Award, met een focus op nieuwe concepten en theorieën in modellen voor gezondheidszorg (medisch, zorg, vergrijzing), nieuwe inzichten over infrastructuur in de gezondheidszorg (architectuur of apparatuur), innovatieve zorgprocessen of procedures en innovatieve producten of diensten in de gezondheidszorg. Enkel projecten in een late onderzoeksfase of early market-fase komen in aanmerking. De winnaar ontvangt 10.000 '.

PRoF is een interdisciplinaire denktank die meer dan 300 professionals uit de zorg- en medische sector, bedrijven en universiteiten samenbrengt rond de evolutie van zorgsystemen. Oorspronkelijk was het een Vlaamse denktank, maar intussen wordt ook over de landsgrenzen samengewerkt. Samen ontwikkelen ze toekomstvisies die dan in een conceptkamer gerealiseerd worden. Deze intussen vier kamers kunnen bezocht worden in Poperinge. De projecten die meedingen naar de PRoF Award worden getoetst aan acht criteria van PRoF: minimaal comfort, privacy, veiligheid, eenzaamheid tegengaan, niet-stigmatiserend en intergenerationeel zijn, respect en flexibiliteit. De innovatie moest tot stand komen door een interdisciplinaire en interuniversitaire/interscolaire samenwerking. Tot slot moeten de projecten een impact hebben op de gezondheidszorg, en op maatschappelijk en/of zakelijk vlak duurzaam zijn. Vorig jaar werden 32 projecten ingediend. Behalve 23 Belgische projecten waren er nog inzendingen uit o.m. Groot-Brittannië, Italië, Griekenland, Turkije, Duitsland en Nederland. De PRoF Award ging toen naar het project Fietsen door je verleden van de Vito, de KU Leuven en woonzorgcentrum Witte Meren in Mol. Hiermee ­kunnen senioren vanop hun hometrainer via een scherm door hun oude buurt fietsen.

Uitreiking

Kandidaten kunnen tot 1 maart 2016 hun voorstellen inzenden. De tweede PRoF-UGent Leerstoel Award zal door Herman Van Rompuy plechtig uitgereikt worden op 25 mei 2016 in Het Pand in Gent. De organisatie is in handen van professor Renaat Peleman. Alle informatie vind je op www.prof-projects.com/prof-chair.html.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Voor de 23ste editie van de Staalbouwwedstrijd van sectororganisatie Infosteel wordt de jaarlijkse succesformule voortgezet. Het doel van de wedstrijd is om projecten met opmerkelijke staalconstructies onder de aandacht te brengen van alle[…]

Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Meer artikels