Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oproep aan opdrachtgevers voor Meesterproef Sociaal Wonen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Oproep aan opdrachtgevers voor Meesterproef Sociaal Wonen

Met de Meesterproef 2022 willen het Team Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen, het platform Kunst in Opdracht en het kabinet van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele beloftevolle jonge architecten en kunstenaars de kans bieden om een publieke opdracht te realiseren. Projecten kunnen worden ingediend vóór vrijdag 6 mei om 11 uur via vlaamsbouwmeester.be.
Na de succesvolle Meesterproef 2019 Sociaal Wonen, wordt met deze nieuwe Meesterproef 2022 opnieuw sociale huisvesting als thema centraal gesteld. Opdrachtgevers met sociale woonprojecten kunnen zich nu kandidaat stellen om met jonge ontwerpers en beloftevolle kunstenaars aan de slag te gaan. De initiatiefnemers gaan op zoek naar een mix van tien interessante projecten, zowel concrete bouwprojecten als masterplannen en haalbaarheidsonderzoeken.

De opdrachtgevers en de jonge deelnemers worden intensief begeleid door het Team Vlaams Bouwmeester. Ook de huisvestingsmaatschappijen spelen in dit proces een cruciale rol en worden nauw betrokken bij het hele proces.

Zodra de projecten geselecteerd zijn, wordt tevens gezocht naar gemotiveerde ‘peters en meters’ die ervaring hebben met sociale huisvesting en het begeleiden van jonge ontwerpers. Hun taak bestaat erin, de opdrachtgever te adviseren bij de opmaak van het projectdossier, de jonge ontwerpers te begeleiden en na de gunning van de opdracht als klankbord te fungeren voor de .ontwerper. Deze oproep wordt in juni gelanceerd.

Tot slot wil men ook afgestudeerde ontwerpers warm maken om ambitieuze, kwaliteitsvolle hedendaagse ontwerpen te helpen realiseren en zo frisse ideeën te genereren voor een creatieve omgang met sociaal wonen. Deze oproep aan ontwerpers wordt gepubliceerd in oktober. 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Batibouw reikt Belgian Building Awards uit

Batibouw reikt Belgian Building Awards uit

Studio Jan Vermeulen, Tom Thys architecten, a2o, aac architecture, Laura Muyldermans en RE-ST zijn op 24 mei op BATIBOUW uitgeroepen tot winnaars van de Belgian Building Awards 2022. De awards belonen opmerkelijke realisaties van architecten en[…]

25/05/2022 | BatibouwOndernemingen
Belgische zelfstandigen kloppen meeste uren in Europa

Belgische zelfstandigen kloppen meeste uren in Europa

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

Meer artikels