Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Opnieuw bedrijf veroordeeld na klacht Confederatie Bouw

De Confederatie Bouw, die onlangs voor de tweede keer een bedrijf voor de rechter sleepte dat arbeidskrachten illegaal ter beschikking stelde in ons land, juicht toe dat de rechtbank haar over de hele lijn gelijk heeft gegeven. Cali Dinamic moest onmiddellijk stoppen met zijn activiteiten en delen van het vonnis laten publiceren in de nationale pers.

Als gevolg van het eengemaakte Europa wordt onze arbeidsmarkt overspoeld door goedkope buitenlandse werknemers. Daarbij misbruiken malafide bedrijven constant systemen van terbeschikkingstelling en detachering om personeel in te schakelen zonder in België de sociale lasten te betalen. Hierdoor worden bedrijven die met Belgisch personeel werken uit de markt geprijsd en zijn de afgelopen drie jaar liefst 14.900 jobs in de bouw verloren gegaan.

Cali Dinamic moest onmiddellijk stoppen met zijn activiteiten.

Vorig jaar won de Confederatie Bouw ook al een gelijkaardige rechtszaak en er wordt gewerkt aan een lijst met verdachte bedrijven. Met de rechtszaken wil ze aangeven dat het haar menens is in de strijd tegen deze sociale dumping. Intussen blijft ze wachten op dringende maatregelen van de overheid, zowel op Europees als op Belgisch niveau.

'Wij blijven de strijd aangaan tegen de illegale terbeschikkingstelling en de sociale dumping in ons land en doen dat trouwens in zeer nauwe samenwerking met de vakbonden. Zowel het behoud van onze bedrijven als de werkgelegenheid en de kennis in onze sector staan immers op het spel', beklemtoont Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv, algemeen aannemer uit de omgeving van Leuven, is een familiaal bedrijf, gespecialiseerd in nieuwbouw en  renovatiewerken, erkend aannemer klasse 6 met meer dan 50 jaar ervaring. Werft aan ten gevolge expansie[…]

23/05/2022 |
Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën