Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Opnieuw bedrijf veroordeeld na klacht Confederatie Bouw

De Confederatie Bouw, die onlangs voor de tweede keer een bedrijf voor de rechter sleepte dat arbeidskrachten illegaal ter beschikking stelde in ons land, juicht toe dat de rechtbank haar over de hele lijn gelijk heeft gegeven. Cali Dinamic moest onmiddellijk stoppen met zijn activiteiten en delen van het vonnis laten publiceren in de nationale pers.

Als gevolg van het eengemaakte Europa wordt onze arbeidsmarkt overspoeld door goedkope buitenlandse werknemers. Daarbij misbruiken malafide bedrijven constant systemen van terbeschikkingstelling en detachering om personeel in te schakelen zonder in België de sociale lasten te betalen. Hierdoor worden bedrijven die met Belgisch personeel werken uit de markt geprijsd en zijn de afgelopen drie jaar liefst 14.900 jobs in de bouw verloren gegaan.

Cali Dinamic moest onmiddellijk stoppen met zijn activiteiten.

Vorig jaar won de Confederatie Bouw ook al een gelijkaardige rechtszaak en er wordt gewerkt aan een lijst met verdachte bedrijven. Met de rechtszaken wil ze aangeven dat het haar menens is in de strijd tegen deze sociale dumping. Intussen blijft ze wachten op dringende maatregelen van de overheid, zowel op Europees als op Belgisch niveau.

'Wij blijven de strijd aangaan tegen de illegale terbeschikkingstelling en de sociale dumping in ons land en doen dat trouwens in zeer nauwe samenwerking met de vakbonden. Zowel het behoud van onze bedrijven als de werkgelegenheid en de kennis in onze sector staan immers op het spel', beklemtoont Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd