Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oplevering Liège Office Centre gebeurt dit najaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Oplevering Liège Office Centre gebeurt dit najaar

De bouw van het Liège Office Centre op de hoek van de Place des Guillemins en de Rue des Guillemins in Luik nadert zijn voltooiing; de oplevering gebeurt dit najaar. Dit enorme vastgoedproject startte in 2017 met de afbraak van de bestaande gebouwen en groeide de voorbije maanden uit tot een blikvanger op architectonisch, stedelijk en milieuvlak. De indrukwekkende gevel heeft de vorm van een grote glazen kubus van meer dan 30 m hoog en trekt de aandacht van elke voorbijganger.

Dit lage-energie zakencentrum van 28.925 m² bestaat uit vier gebouwen van zeven tot tien verdiepingen. In deze gebouwen bevindt zich een ruime ondergrondse parking met 175 parkeerplaatsen, op het gelijkvloers is er 1.432 m² handelsruimte voorzien en op de verdiepingen komen kantoren, twaalf wooneenheden en een hotel met 102 kamers. De eigenaar van het gebouw is de Ardent Group (Real Estate sa). Franki, behorend tot de Willemen Groep, staat in voor de coördinatie van het project.

Duurzaamheid staat voorop

Doorheen alle fases van het project en in de keuze van de verschillende partners werd steeds gedacht in termen van duurzaamheid. Voor de volledige hvac van gebouw C werd bij Daikin aan de deur geklopt. In dit gebouw zal het driesterren-Ibis Style Hotel zijn intrek nemen. De hotelkamers worden uitgerust met ingebouwde plafondunits voor verwarming en koeling. Om elke gast het gewenste binnenklimaat te geven zijn alle kamers uitgerust met het Madoka-besturingssysteem. Dit systeem garandeert dat de kamertemperatuur binnen comfortabele grenzen blijft. Deze gebruiksvriendelijke controller met aanraakbediening werd vorig jaar bekroond met de iF design award en de Reddot Product Design Award voor zijn innovatieve ontwerp. 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerpen laat 150.000 bouwdossiers online raadplegen

Antwerpen laat 150.000 bouwdossiers online raadplegen

De stad Antwerpen krijgt jaarlijks zowat 80.000 vragen van Antwerpenaars over welke voorschriften, vergunningen, erfgoedregels of andere regelgeving van toepassing zijn op hun eigen pand of op een perceel dat ze willen kopen. Naar eigen zeggen[…]

 “Nieuwbouw wordt opnieuw benadeeld”

“Nieuwbouw wordt opnieuw benadeeld”

Praktijktesten huurmarkt moeten objectief gebeuren

Praktijktesten huurmarkt moeten objectief gebeuren

De Wever wil woonbonus schrappen

De Wever wil woonbonus schrappen

Meer artikels