Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oplevering Liège Office Centre gebeurt dit najaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Oplevering Liège Office Centre gebeurt dit najaar

De bouw van het Liège Office Centre op de hoek van de Place des Guillemins en de Rue des Guillemins in Luik nadert zijn voltooiing; de oplevering gebeurt dit najaar. Dit enorme vastgoedproject startte in 2017 met de afbraak van de bestaande gebouwen en groeide de voorbije maanden uit tot een blikvanger op architectonisch, stedelijk en milieuvlak. De indrukwekkende gevel heeft de vorm van een grote glazen kubus van meer dan 30 m hoog en trekt de aandacht van elke voorbijganger.

Dit lage-energie zakencentrum van 28.925 m² bestaat uit vier gebouwen van zeven tot tien verdiepingen. In deze gebouwen bevindt zich een ruime ondergrondse parking met 175 parkeerplaatsen, op het gelijkvloers is er 1.432 m² handelsruimte voorzien en op de verdiepingen komen kantoren, twaalf wooneenheden en een hotel met 102 kamers. De eigenaar van het gebouw is de Ardent Group (Real Estate sa). Franki, behorend tot de Willemen Groep, staat in voor de coördinatie van het project.

Duurzaamheid staat voorop

Doorheen alle fases van het project en in de keuze van de verschillende partners werd steeds gedacht in termen van duurzaamheid. Voor de volledige hvac van gebouw C werd bij Daikin aan de deur geklopt. In dit gebouw zal het driesterren-Ibis Style Hotel zijn intrek nemen. De hotelkamers worden uitgerust met ingebouwde plafondunits voor verwarming en koeling. Om elke gast het gewenste binnenklimaat te geven zijn alle kamers uitgerust met het Madoka-besturingssysteem. Dit systeem garandeert dat de kamertemperatuur binnen comfortabele grenzen blijft. Deze gebruiksvriendelijke controller met aanraakbediening werd vorig jaar bekroond met de iF design award en de Reddot Product Design Award voor zijn innovatieve ontwerp. 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer bouwvergunningen in eerste maanden van dit jaar

Meer bouwvergunningen in eerste maanden van dit jaar

Het aantal vergunde nieuwe residentiële gebouwen is in de eerste vijf maanden van dit jaar met 9% toegenomen tegenover dezelfde periode vorig jaar tot 12.111 gebouwen. De toename is het sterkst in het Vlaamse Gewest, waar deze 9,4% bedroeg.[…]

Alexander Hodac gedelegeerd bestuurder BPC

Alexander Hodac gedelegeerd bestuurder BPC

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Turnhout krijgt 500 duurzame woningen

Turnhout krijgt 500 duurzame woningen

Meer artikels