Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Opleidingen NAV focussen op epb, ventilatie en verzekeringen

Opleidingen NAV focussen op epb, ventilatie en verzekeringen

Architecten kunnen dit najaar opnieuw rekenen op een ruim aanbod aan bijscholing. Het opleidingscentrum van de Vlaamse architectenorganisatie NAV speelt in op een rits hete hangijzers. Zo is vanaf 2016 de STS Ventilatie toegepast in de nieuwe epb-regelgeving. Ook de verschillende soorten verzekeringen roepen nog flink wat vragen op bij architecten. Ontwerpers krijgen daarnaast de kans om zich te verdiepen in de epb-software. Twee van de opleidingen zijn goedgekeurd door het Vlaams Energieagentschap (VEA) voor de verplichte permanente vorming voor epb-verslaggevers. Inschrijven kan bij Vitruviusacademy.be.

Een eerste opleiding benadert de verplichte aansprakelijkheidsverzekering en de ABR-polis vanuit verschillende invalshoeken. Wat houden deze verzekeringen juist in' En wat na een schadegeval' Architecten zijn uiteraard ook ondernemer. Hierdoor krijgen ze te maken met nog heel wat andere verzekeringen. Tijdens deze cursus worden alle verzekeringsaspecten op een rij gezet. Deze opleiding heeft plaats op 14 september in Gent en op 16 september in Leuven.

Ventilatie

Een ventilatiesysteem moet in eerste instantie voldoen aan de verwachtingen van de eindgebruiker, de bouwheer. Ing. Paul Van den Bossche overloopt de systeemprestaties waarmee architecten rekening moeten houden. Thema's als akoestiek en luchtkwaliteit komen uitgebreid aan bod. Ook de regeling en het onderhoud van het ventilatiesysteem ontbreken niet. Deze opleidingscursus heeft plaats op 29 september en 6 oktober (Heusden-Zolder), op 5 en 12 oktober (Mechelen) en op 13 en 19 oktober (Gent). Deze opleiding is goedgekeurd door het VEA voor de verplichte permanente vorming voor epb-verslaggevers

Een derde cursus gaat dieper in op twee specifieke thema's in het epb-verhaal. Ing. Sara Maeyninckx gaat na wanneer welke techniek mag toegepast worden en hoe deze hernieuwbare energie in de epb-Altran-software toegepast mag worden. Vervolgens onderzoekt arch. Saskia Gabriël hoe je bouwknopen op een praktische wijze kan analyseren en oplijsten, om ze vervolgens correct in te voeren in de epb-software. Er zijn opleidingen op 10 november (Gent), 17 november (Mechelen), 24 november ( Lummen) en 1 december (Kortrijk). Ook deze opleiding is goedgekeurd door het VEA voor de verplichte permanente vorming voor epb-verslaggevers.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden