Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Open Wervendag toont hoe bouw digitaliseert en klimaatoplossingen biedt

Gerelateerde onderwerpen :

,
Open Wervendag toont hoe bouw digitaliseert en klimaatoplossingen biedt

In Antwerpen kon je o.m. op het recent tot Mediaplein omgedoopte Kievitplein een bezoek brengen aan News City, waar dit najaar alle redacties van verschillende media van Medialaan - de Persgroep Publishing zullen verzameld worden.

Ruim 84.000 bezoekers volgens eigen cijfers van de organiserende Confederatie Bouw bezochten op zondag 19 mei de dertiende editie van de Open Wervendag. Dit jaar konden 135 bouwwerven bezocht worden, van grote infrastructuurwerken als de Oosterweel tot bouwplaatsen van o.m. energiepositieve woningen, ziekenhuizen, zwembaden en (hoge)scholen. Met deze Open Wervendag wil de Confederatie Bouw jongeren warm maken voor haar sector, die steeds technologischer wordt en vele oplossingen aanreikt die leiden tot een beter klimaat.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, blikt tevreden terug op deze Open Wervendag. “Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in onze sector, zo geeft de opkomst aan. De bezoekers konden genieten van een brede waaier aan bouwwerven, het hoogtechnologische karakter van de bouw dat ook zorgt voor een resem nieuwe beroepen en de klimaatoplossingen die onze sector aanreikt”, stelt hij.

Verschillende bouwwerven waren erg succesvol, zoals de Oosterweel en de fietsostrade in Antwerpen, het nieuwe campusgebouw voor de hogeschool PXL in Hasselt, de gastransportleiding in Machelen, de opening van de bouwplaats voor het crematorium Polderbos in Oostende, het nieuwe zwembadcomplex in Ronse, de herbestemming van ‘Gare Maritime’ in Brussel, het appartementencomplex en park ‘Esprit Courbevoie’ in Louvain-la-Neuve, de restauratie van de ommuring van de citadel van Namen, de zeer energievriendelijke houtskeletbouwwoning in Doornik, de ecowijk in het Luikse Saint-Nicolas en de bouw van de brouwerij van ‘La Corne du bois des pendus’ in het Luxemburgse Bellefontaine.

De bouw werft massaal aan en liet dat zondag ook duidelijk merken. De sector tracht in ons land momenteel ruim 16.000 vacatures in te vullen. Met de Open Wervendag wil de Confederatie Bouw jongeren en minder jongeren over de streep trekken om te kiezen voor een job in de bouw. “De sector biedt niet alleen veel werkzekerheid, maar ook heel wat opleidingsmogelijkheden om de nieuwste technieken en technologieën onder de knie te krijgen. Bovendien zorgen ondernemers en werknemers in de bouw voor tastbare realisaties waarop ze terecht fier mogen zijn”, glundert Robert de Mûelenaere.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

Renson verzamelde vorige maand 120 bouwpromotoren en architecten voor een petanquetornooi in Cannes tijdens vastgoedbeurs Mipim.  Kurt Vanmarcke, Michiel Delmulle (beiden Danilith Delmulle) en Bart Vanderdonckt (Steenoven) gingen met de[…]

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Bouwsector blijft hinder ondervinden van prijsstijgingen en materialenschaarste

Bouwsector blijft hinder ondervinden van prijsstijgingen en materialenschaarste

Zonweringsector groeit opnieuw met 30%

Zonweringsector groeit opnieuw met 30%

Meer artikels