Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Open Wervendag toont de bouw als bruistablet voor samenleving en steden

Gerelateerde onderwerpen :

,
Open Wervendag toont de bouw als bruistablet voor samenleving en steden

© (c)2015 www.lozie.com

Zowat 150 bouwplaatsen stellen zich op zondag 6 mei open voor belangstellenden en tonen het vakmanschap van de bouwsector tijdens de twaalfde Open Wervendag van de Confederatie Bouw.

“We leven milieubewuster en energiezuiniger, denken na over mobiliteit en experimenteren met alternatieve woonvormen. We staan er evenwel soms te weinig bij stil dat onze bouwbedrijven dit mogelijk maken. Tijdens de Open Wervendag ziet en beseft de bezoeker dit bouwvernuft”, meldt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

De grootste werkgever in ons land toont tijdens de Open Wervendag zijn dynamiek, innovatie en toekomstgerichte visie. Zoals elk jaar is het aanbod zeer divers en omvat het alle facetten van de bouwsector: woonzorgcentra, passiefbouw en energiepositieve woningen, een offshore windenergiepark, kunstwerken in de waterbouw, zwembaden, operatiekamers, zorghotels en woonzorgcampussen evenals grootschalige nieuwe stadsontwikkeling en leven, ontspannen of studeren.

De bouw evolueert ingrijpend en razendsnel. Alles wordt complexer, duurzamer, kwalitatiever en technologischer en moet sneller en vooral veiliger. Gebouwen worden multifunctioneler en laten toe dat men op eenzelfde plaats kan wonen, werken en leven. Om die evolutie te kunnen volgen is de sector steeds op zoek naar aanstormend talent. De bouw zoekt vooral technisch opgeleide profielen die inspelen op de digitalisering en automatisering. Behalve aan ervaren vakspecialisten is er ook nood aan bedienden en kaderleden voor de nieuwe beroepen van de toekomst zoals BIM- en LEAN-specialisten, project- en werfleiders, calculatoren en business developers. De bouw blijft immers tevens een dynamische, veelzijdige en vooral toekomstgerichte werkgever. Ook dat aspect komt tijdens de Open Wervendag aan bod.

De volledige lijst met de opengestelde bouwwerven vind je op www.openwervendag.be.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector verwacht sterkere groei en meer jobs

Bouwsector verwacht sterkere groei en meer jobs

De bouwsector zet 2020 veelbelovend in en verwacht dit jaar een groei met 3%, wat aanzienlijk meer is dan vorig jaar (tussen 1,5 en 2%) en veel beter dan de algemene prognose voor de Belgische economie (± 1,4% in 2020). Ondertussen kwamen[…]

Te veel werk, te weinig volk

Te veel werk, te weinig volk

Ministers debatteren op Vlariodag

Ministers debatteren op Vlariodag

Batibouw innoveert en vernieuwt

Batibouw innoveert en vernieuwt

Meer artikels