Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Open Wervendag gaat zondag volledig digitaal

Open Wervendag gaat zondag volledig digitaal

De Open Wervendag is dit jaar als gevolg van het coronavirus een volledig digitale editie. De Confederatie Bouw heeft ook dit jaar een mooi pakket aan opmerkelijke werven samengesteld. In totaal kan iedereen op zondag 30 mei, maar ook de hele maand juni, 124 werven bezoeken vanuit de luie zetel.
Op 30 mei lanceert de sectorfederatie verschillende video’s en weetjes over de bouwsector. “We lieten enkele vloggers en bloggers los op interessante werven, deden interviews en laten boeiende bouwwerven zien”, vat gedelegeerd bestuurder Robert de Mûelenaere samen.
 
Tijdens de veertiende editie van de Open Wervendag staan 124 bouwwerven uit heel het land centraal: 73 in Vlaanderen, 30 in Wallonië en 21 in het Brusselse Gewest. Een overzicht van alle deelnemende werven is te vinden op https://openwervendag.be/werven.
 
Een aantal opmerkelijke bouwwerven per provincie zijn:
• Vlaams-Brabant: nieuw administratief centrum Wezembeek-Oppem, renovatieproject kantoor WTCB in St-Stevens-Woluwe
• Antwerpen: Oosterweel Linkeroever en Zwijndrecht, aanpak vervuiling Fort Sint-Filips, houtskeletwoning (Lichtaart)
• Limburg: vervanging overwegen in Diepenbeek, B-Blocks Beringen (omvormen van rijkswachtsite tot woonzone)
• Oost-Vlaanderen: nieuwe sluis Terneuzen, project De Stoeterij in Wondelgem waarbij een paardenstoeterij omgevormd is tot woonzone met appartementen en huizen.
• West-Vlaanderen: nieuwe stormvloedkering in Nieuwpoort, bouw nieuwe technische campus in Brugge
• Brussel: herontwikkelingsproject ZIN van de WTC-torens in Brussel, bouw Erasmus metrodepot in Anderlecht, bouw nieuwe hoofdzetel RTBF in Schaarbeek
 
Ondertussen kan je op https://openwervendag.be/streaming al een voorproefje krijgen van de verschillende video’s die over de werven gestreamd zullen worden vanaf 30 mei.
 
Tijdens de Open Wervendag toont de bouwsector meer dan ooit aan sterk geëvolueerd te zijn de afgelopen jaren en ook de komende jaren niet te zullen stilzitten. Digitalisering en industrialisering zijn een feit in de bouw, terwijl ook het milieubewustzijn enorm is toegenomen. Door bijna-energieneutraal te bouwen, slim te renoveren en te kiezen voor circulaire economie kan de bouw de uitstoot van CO2 heel sterk terugdringen. Bovendien is de bouw een inclusieve sector die kansen geeft aan iedereen die de handen uit de mouwen wil steken. Sowieso voorzien we de komende jaren meer dan voldoende werk dat goed betaald is, zoals bleek uit een recente studie van SD Worx, en ook werkzekerheid biedt, zoals een studie van Hermes aangaf.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector maakt zich zorgen ondanks volle orderboeken

Bouwsector maakt zich zorgen ondanks volle orderboeken

Na zes zeer goede maanden is het ondernemersvertrouwen bij de Vlaamse bouwkmo’s weer fors gedaald. Dat blijkt uit de recente bouwbarometer die ieder kwartaal wordt gepubliceerd door Bouwunie, de sectororganisatie die de kmo’s en[…]

Polyclose wordt verplaatst naar de zomer

Polyclose wordt verplaatst naar de zomer

Niko Demeester: overheidsinvesteringen nodig voor economische relance

Niko Demeester: overheidsinvesteringen nodig voor economische relance

De Confederatie Bouw neemt afscheid van Robert de Mûelenaere

De Confederatie Bouw neemt afscheid van Robert de Mûelenaere

Meer artikels