Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Open Monumentendag wordt stukje exclusiever

Gerelateerde onderwerpen :

De Open Monumentendag op zondag 11 september wordt een stukje exclusiever en betalend. Behalve het gewone gratis programma waarbij je tussen 10 en 18 uur een heleboel monumenten en archeologische sites kan bezoeken, is er nu ook een aanbod vol belevingen en ontmoetingen. Die vinden meestal plaats in kleine groepjes en inschrijven voor dit aanbod kan tot 2 september. Daarvoor moet je lid zijn van Herita; dat kan eenvoudig en gratis via herita.be.

Het exclusieve aanbod is gevarieerd. Zo kan je het concertgebouw in Brugge bezoeken samen met architecte Hilde Daem en nagenieten met een glaasje champagne. Je kan ook graaf Marnix de Sainte Aldegonde persoonlijk ontmoeten in zijn kasteel in Bornem of met de hele familie ervaren hoe het leven in de loopgraven er tijdens Wereldoorlog I er aan toeging in de Cabourduinen in De Panne. Andere opties zijn een bezoek aan de Plantentuin in Meise, maar dan vóór dag en dauw met een ontbijt of een klassiek concert in de prachtige setting van het Slot van Male in Sint-Kruis. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod.

'Door dit exclusieve betalende aanbod in het programma van Open Monumentendag op te nemen laten we mensen ten volle genieten van het mooiste dat onze monumenten te bieden hebben. Zo kunnen onze leden Graaf en Gravin d'Ursel persoonlijk ontmoeten na een bezoek aan hun Kasteel Hex. Zelf ben ik bijzonder nieuwsgierig naar het bezoek aan de tuinen van de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal in Antwerpen', zegt Kristl Strubbe, gedelegeerd bestuurder van Herita.

Net als de vorige jaren kan je op 11 september ook een keuze maken uit de honderden monumenten in Vlaanderen die de deuren gratis openzetten voor iedereen. Voor heel wat bezoeken moet je wel vooraf reserveren. Het programma is dit jaar opnieuw goed gevuld en heel gevarieerd. Bezoekers kunnen binnengluren in het huis van hun dromen, zich laten verrassen door erfgoed in de buurt, een kijkje nemen in voorbeeldige herbestemmingen en restauraties, bekend en minder bekend erfgoed (her)ontdekken, ' Bovendien zit het programma boordevol wandelingen, fietstochten, tentoonstellingen, rondleidingen, ' De jongste bezoekers worden verwend met familiezoektochten en andere activiteiten. Het volledige programma en het exclusieve aanbod vind je op openmonumentendag.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

De Amerikaanse toparchitect Daniel Libeskind heeft zijn ontwerp voor de herbestemming van de Antwerpse KBC-toren, de zogenaamde Boerentoren, voorgesteld. De bekende ondernemer Fernand Huts, eigenaar van Katoen Natie Groep, wil het gebouw een[…]

05/12/2022 | ProjectenErfgoed
Woonproject en nieuwe campus aan Havenkaai in Kortrijk

Woonproject en nieuwe campus aan Havenkaai in Kortrijk

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Theunisbrug in Merksem wint Architecture Masterprize 2022

Theunisbrug in Merksem wint Architecture Masterprize 2022

Meer artikels