Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Op weg met een duurzame vloot

Energik, de Vlaamse Vereniging voor Energie- en Milieutechnologie, organiseert op 10 december bij Eandis aan de Brusselsesteenweg 199 in Melle een studiedag over de verduurzaming van het voertuigenpark. Steeds meer bedrijven, instanties en gemeenten worden geconfronteerd met de vraag naar verduurzaming van hun vloot en willen daar ook effectief iets aan doen. De Vlaamse overheid zet volop in op het vergroenen van voertuigen. De ambitie gaat meestal verder dan het inzetten van een paar voertuigen met een milieuvriendelijke en energiezuinige technologie.

De tijd van de proeftuinen is voorbij, maar de omschakeling is voor velen niet evident. Op welke wijze kan de huidige voertuigenvloot verduurzaamd worden' Verschillende technologieën worden aangeboden, maar welke zijn voor mijn situatie de beste keuze' Wat is de impact van deze keuze' Welke investeringen moeten gebeuren en wat is de impact op de energievoorziening of -kost als het gaat over verschillende voertuigen' Het opladen van elektrische voertuigen kan bijvoorbeeld resulteren in een aanzienlijke verhoging van het elektriciteitsverbruik en het piekvermogen.

Dit zijn slechts enkele vragen waarop men tijdens deze studiedag een antwoord zal proberen te vinden. Naast een overzicht van beschikbare technologieën wordt ook ingegaan op instrumenten die je vloot analyseren en de mogelijkheden aangeven om ze te verduurzamen. Ten slotte worden oplossingen gepresenteerd om de impact voor het energiesysteem van een bedrijf zo gering mogelijk te houden. Gedurende de hele dag zijn er mogelijkheden om testritten te maken met duurzame wagens. Verschillende merken zullen aanwezig zijn.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen