Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Op Polyclose kan je nieuwigheden opnieuw met eigen ogen ontdekken

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Op Polyclose kan je nieuwigheden opnieuw met eigen ogen ontdekken

(c) Polyclose

© www.drj.be

De editie 2022 van Polyclose wordt een bijzondere. Niet alleen omdat deze vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek voor de twintigste keer plaatsvindt, maar ook omdat het de eerste grote vakbijeenkomst is na de covidpandemie. Voor het eerst sinds lange tijd kunnen sectorgenoten – in alle veiligheid – innovaties weer met eigen ogen ontdekken en elkaar ontmoeten, netwerken en deals sluiten. En dat allemaal op één plek: op 19, 20 en 21 januari 2022 in Flanders Expo in Gent.
Intussen al voor de twintigste keer zullen vooraanstaande Europese marktspelers gedurende drie dagen hun nieuwigheden demonstreren aan zowat 14.000 professionals – waarvan ongeveer een kwart uit Nederland. Dat maakt van Polyclose de niet te missen afspraak voor vakgenoten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en innovaties, en om nieuwe contacten te leggen in de wereld van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek.
 
“Reeds begin september 2021 was 90% van de beschikbare standruimte verhuurd. Covid heeft ervoor gezorgd dat mensen nog meer verlangen naar persoonlijke ontmoetingen. Virtuele beurzen hebben bewezen dat ze fysieke beurzen niet kunnen vervangen. De talrijke en enthousiaste opkomst van exposanten toont dat de sector de beurs nodig heeft”, zegt beursorganisator Guy Martens.
 
Trends
 
Ondanks de coronacrisis bewijst de beurs dat de markt van ramen, deuren, zonweringen, gevelsystemen en toegangstechnieken allesbehalve heeft stilgezeten. Die talloze ontwikkelingen kan je ontdekken op Polyclose.
 
Door de lockdowns en het staycation-effect zijn consumenten fors gaan investeren in meer comfort voor hun woning en uitbreiding van de buitenruimten. Steeds meer mensen kiezen voor een terrasoverkapping om de leefruimte te vergroten. Maar ook voor de horeca was de vraag naar overkappingen nooit eerder zo groot.

De gevel blijft het visitekaartje van een gebouw. Panden met enorme glasoppervlakken is een trend. Daar ligt een uitdaging voor zonwering. Hoogwaardige foliebekleding is alsmaar meer in trek.
 
Door de stijgende energieprijzen en een groeiend klimaatprobleem is er meer aandacht voor duurzame oplossingen en hoge isolatiewaarden. Zo is luchtdicht (ver)bouwen met een doorgedreven isolatie vandaag de norm, maar (natuurlijke) ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat.
 
Inzake digitalisering en automatisering worden verdere grote stappen gezet. Softwareproducenten blijven hun programma’s verbeteren en uitbreiden. Met nieuwe features kunnen raamfrabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers hun producten steeds makkelijker, sneller en betrouwbaarder calculeren, engineeren en produceren.
 
Ook de markt van toegangstechniek blijft groeien. Denk bv. aan de steeds grotere groep ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen, met een flexibel én veilig toegangsverleningssysteem voor zorgverleners en zorgbehoevenden.
 
Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat in een gebouw. De Gentse vakbeurs biedt een totaaloverzicht van alle bewegende elementen, inclusief poorten en hekken. Standhouders zijn vooral actief in alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coating, deursystemen, dichtingen, gereedschappen, gevels, glas en toebehoren, kunststofprofielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering.
 
De bezoekers van Polyclose zijn vooral professioneel actief in volgende sectoren: aluminium- en kunststofbewerking, architectuur en studiebureaus, automatisatie en toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering en rolluiken.
 
Veiligheid

Uiteraard staat Polyclose garant voor een professionele en veilige beurs conform de geldende coronamaatregelen. De toegang is gratis mits online voorregistratie (https://polyclose.be/nl/uitnodigingsaanvraag-bezoekers) en exclusief voor professionele bezoekers.
 
Polyclose kan je bezoeken van woensdag 19 tot vrijdag 21 januari 2022, van 9.30 tot 18.30 uur, met een avondopenstelling tot 20 uur op donderdag. 
 
Zo zag de vorige editie van Polyclose eruit
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Polyclose wordt verplaatst naar de zomer

Polyclose wordt verplaatst naar de zomer

Polyclose, de vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek die in januari in Flanders Expo in Gent zou georganiseerd worden, wordt verplaatst naar de zomer. Dat gebeurt op aandringen en op vraag van steeds meer exposanten[…]

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Meer artikels