Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oostkamp wil bko uitbreiden

Gerelateerde onderwerpen :

De West-Vlaamse gemeente Oostkamp gaat de pastoorswoning in de Torhoutsestraat in Baliebrugge verkopen. Sinds de pastoor op pensioen ging, staat het gebouw leeg en de gemeente heeft er geen andere bestemming voor. Een stuk tuin dat gebruikt wordt voor de buitenschoolse kinderopvang (bko) wil de gemeente behouden voor de uitbreiding van deze bko.

De pastoorswoning in de Torhoutsestraat zou gerenoveerd moeten worden. Omdat de gemeente er geen andere bestemming voor heeft, wil ze het gebouw verkopen en de opbrengsten gebruiken voor andere investeringen. Een deel van de tuin van de pastoriewoning is afgescheiden. In dit afgescheiden gedeelte staan containers die gebruikt worden door de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees. Deze ruimte wil de gemeente behouden omdat dit mogelijkheid biedt om in de toekomst de kinderopvang te centraliseren of uit te breiden. Om het stuk van de tuin van de bko in het gemeentelijke patrimonium te kunnen houden, moet een opmetings- en verdelingsplan gemaakt worden. Pas daarna kan de pastorie verkocht worden. Het gedeelte van de buitenschoolse opvang met tuin is ongeveer 728 m² groot. De pastoorswoning met tuin is ongeveer 878 m² groot.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

De gemeente Evergem start binnenkort met de onderhandelingen voor de bouw van een nieuw zwembad volgens het dbfmo-principe. De bouw zou in 2022 moeten starten. De levensduur van de kuip van het huidige zwembad in Sportcentrum Hoge Wal is beperkt[…]

27/10/2020 | Sportinfrastructuurdbfm
Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Meer artikels