Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oostkamp wil bko uitbreiden

Gerelateerde onderwerpen :

De West-Vlaamse gemeente Oostkamp gaat de pastoorswoning in de Torhoutsestraat in Baliebrugge verkopen. Sinds de pastoor op pensioen ging, staat het gebouw leeg en de gemeente heeft er geen andere bestemming voor. Een stuk tuin dat gebruikt wordt voor de buitenschoolse kinderopvang (bko) wil de gemeente behouden voor de uitbreiding van deze bko.

De pastoorswoning in de Torhoutsestraat zou gerenoveerd moeten worden. Omdat de gemeente er geen andere bestemming voor heeft, wil ze het gebouw verkopen en de opbrengsten gebruiken voor andere investeringen. Een deel van de tuin van de pastoriewoning is afgescheiden. In dit afgescheiden gedeelte staan containers die gebruikt worden door de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees. Deze ruimte wil de gemeente behouden omdat dit mogelijkheid biedt om in de toekomst de kinderopvang te centraliseren of uit te breiden. Om het stuk van de tuin van de bko in het gemeentelijke patrimonium te kunnen houden, moet een opmetings- en verdelingsplan gemaakt worden. Pas daarna kan de pastorie verkocht worden. Het gedeelte van de buitenschoolse opvang met tuin is ongeveer 728 m² groot. De pastoorswoning met tuin is ongeveer 878 m² groot.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels