Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oosterzeelse club investeert in voetbalcomplex

Oosterzeelse club investeert in voetbalcomplex

Voetbalclub VGO Gijzel Oosterzele investeert in de bouw van een nieuw voetbalcomplex. Dat vervangt het vorige gebouw dat in 2013 door een windhoos vernield werd. De architect is Jacques Acke uit Assenede. De nieuwbouw vergt een investering van zowat 300.000 €.

Toen de windhoos in februari van 2013 door Oosterzele raasde werden niet alleen 96 woningen beschadigd maar ook 9 woningen onbewoonbaar verklaard. Ook het toenmalige KSC Oosterzele werd zwaar getroffen. De volledige kantine en een deel van de kleedkamers en tribune werden door de windhoos compleet vernield.

Fusieclub

Vijf jaar later is er een nieuwe fusieclub. Na het kampioenenseizoen van 2016-2017, de fusie met buur Voorwaarts Gijzenzele, de tijdelijke intrek in containers en vele activiteiten voor financiële steun komt er een volledig nieuw voetbalcomplex.

Windhoos

“Met drie volwaardige terreinen en een nieuwe kantine en nieuwe kleedkamers zet onze club de trend in de regio”, aldus Chris Govaert, voorzitter van VGO. “We hebben dan ook niet stilgezeten na de windhoos, maar hebben mede dankzij veel vrijwilligers en tal van private investeerders de fondsen bij elkaar gesprokkeld om dit project te starten. De bedoeling is om met deze moderne infrastructuur de basis te leggen voor een stabiele periode in tweede provinciale en de jeugdploegen de kans te geven in optimale omstandigheden te groeien. Het is vandaag in het huidige provinciaal voetbal niet evident om te investeren. Vele ploegen kunnen amper het hoofd boven water houden en zien vrijwilligers, sponsors, jeugdspelers en toeschouwers steeds vaker wegblijven van de grasmat” vult Chris Govaert aan.

Bouwaanvraag

“De bouwaanvraag is sinds enkele weken aan de gemeente overgemaakt en na een positief advies verwachten wij de eerste graafmachines van de aannemer net na het speelseizoen. We zullen alle zeilen bij moeten zetten om voor onze eerste competitiematch van het seizoen 2018-2019 klaar te geraken”, besluit Chris Govaert.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels