Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Oostende bouwt en renoveert sportinfrastructuur

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Oostende bouwt en renoveert sportinfrastructuur

(c) Stad Oostende

De stad Oostende bouwt in Sportpark De Schorre een gemeenschappelijk clublokaal voor baseballclub Piranhas Oostende, Ostend Exiles Cricket Club en American footballclub Ostend Pirates. De totale bouwkost wordt geraamd op 985.000 € zonder btw. De start van de werken is voorzien voor dit najaar. Er komt ook een grondige renovatie van het clubhuis aan het Jozef Verhellestadion.
In Sportpark de Schorre bevinden zich verspreid over het terrein heel wat kleedruimtes en lokalen. Achteraan het sportpark (aan de Klemskerkestraat) is er echter nog geen infrastructuur. Daarom werd op deze locatie tijdelijk een zeecontainer geplaatst voor de opslag van materiaal. De stad plant daarvoor een definitieve oplossing. Achteraan Sportpark De Schorre wordt een gedeeld clublokaal gebouwd voor drie sportclubs.
 
Het clubhuis omvat vijf kleedkamers met douche, twee kleedkamers voor scheidsrechters, een polyvalente ruimte met kitchenette/bar, publieke sanitaire voorzieningen, een overdekt terras en drie grote bergingen. Het nieuwe clubhuis zal voldoen aan alle toegankelijkheidseisen.
 
Verhellestadion
 
Oostende zal bij de renovatiewerken aan het Jozef Verhellestadion nu ook het clubhuis renoveren. Het gebouw moet technisch volledig op punt gesteld worden en zal worden aangepast aan de noden van vandaag. Deze investering wordt begroot op 1.506.037 € (inclusief btw). De werkzaamheden starten begin 2024 en duren ongeveer een jaar. Na de vergunningsfase volgt de gunningsfase.
 
Het clubhuis dateert van de jaren ’50 van vorige eeuw en is toe aan een doorgedreven renovatie. De technieken zijn sterk verouderd, het schrijnwerk vertoont verschillende gebreken, er zit vocht in de muren van de kleedruimtes en het dak is op verschillende plaatsen lek.
Het gebouw krijgt een volledig nieuwe fitnessruimte en er komen nieuwe kleedkamers. De renovatie van het clubhuis is het sluitstuk van de totaalrenovatie.
(c) Stad Oostende.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe installatie in Gent recupereert energie en grondstoffen uit afvalwater

Nieuwe installatie in Gent recupereert energie en grondstoffen uit afvalwater

Waterzuiveringsbedrijf Aquafin zal op de site van ArcelorMittal in de haven van Gent tegen 2026 een installatie bouwen die zuiveringsslib verwerkt. Aquafin plant ook een grootschalige recuperatie van fosfor. De opdracht voor het ontwerp, de[…]

03/07/2022 | Haven Gentwaterzuivering
Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Meer artikels