Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ook Turnhout pronkt met nieuwe verlichting

Eandis zorgde ook in Turnhout voor nieuwe openbare verlichting op de Grote Markt, aan de Sint-Pieterskerk en in de omliggende straten. Er werd gebruikgemaakt van moderne lampen en armaturen. Ook de eerste openbare verlichting met led's deed er haar intrede.

In een eerste fase werden de straten rond de Grote Markt aangepakt. De verlichtingspalen die werden geplaatst, zijn een exclusief ontwerp voor Turnhout met specifieke lampen en armaturen. De armaturen weerspiegelen de recentste evolutie inzake gasontladingslampen met keramische brander. De verlichting is vooral georiënteerd op de voetpaden.

Begin 2014 werden drie grote palen met spots opgericht om het marktplein te verlichten. Ook hier werd de nieuwste technologie op het vlak van gasontladingslampen met keramische brander toegepast. Een vierde paal projecteert de vier symbolen van het kaartspel op de grond van het plein.

Ook de derde fase startte in 2014. Voor de monumentverlichting aan de Sint-Pieterskerk plaatste Eandis 20 led-spots en 9 led-balken. De aanstraling van de vier beelden rond de kerk gebeurt via 8 mini led-spots. De hoofdtoren wordt verlicht met twee schijnwerpers van het type gasontladingslampen. Eén ervan staat in de grond, zodat de aanstraling het smeedijzer op het muurtje rondom de kerk als schaduw op de voorgevel van de kerk projecteert. Via de galmgaten van de hoofdtoren wordt de toren van binnenuit verlicht met 8 gasontladingslampen. De kleinere Vieringtoren op het achterschip kreeg van binnenuit 8 led-spots. Ook de toren van het stadhuis tegenover de kerk wordt door 8 led-spots verlicht. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

De stad Antwerpen keurde het definitieve ontwerp goed voor de eerste fase van de publieke ruimte van de Slachthuiswijk. Autoluwe speel-, sport- en ontmoetingsruimtes zullen de nieuwe en bestaande delen van de wijk aan Antwerpen-Dam[…]

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse