Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ook Turnhout pronkt met nieuwe verlichting

Eandis zorgde ook in Turnhout voor nieuwe openbare verlichting op de Grote Markt, aan de Sint-Pieterskerk en in de omliggende straten. Er werd gebruikgemaakt van moderne lampen en armaturen. Ook de eerste openbare verlichting met led's deed er haar intrede.

In een eerste fase werden de straten rond de Grote Markt aangepakt. De verlichtingspalen die werden geplaatst, zijn een exclusief ontwerp voor Turnhout met specifieke lampen en armaturen. De armaturen weerspiegelen de recentste evolutie inzake gasontladingslampen met keramische brander. De verlichting is vooral georiënteerd op de voetpaden.

Begin 2014 werden drie grote palen met spots opgericht om het marktplein te verlichten. Ook hier werd de nieuwste technologie op het vlak van gasontladingslampen met keramische brander toegepast. Een vierde paal projecteert de vier symbolen van het kaartspel op de grond van het plein.

Ook de derde fase startte in 2014. Voor de monumentverlichting aan de Sint-Pieterskerk plaatste Eandis 20 led-spots en 9 led-balken. De aanstraling van de vier beelden rond de kerk gebeurt via 8 mini led-spots. De hoofdtoren wordt verlicht met twee schijnwerpers van het type gasontladingslampen. Eén ervan staat in de grond, zodat de aanstraling het smeedijzer op het muurtje rondom de kerk als schaduw op de voorgevel van de kerk projecteert. Via de galmgaten van de hoofdtoren wordt de toren van binnenuit verlicht met 8 gasontladingslampen. De kleinere Vieringtoren op het achterschip kreeg van binnenuit 8 led-spots. Ook de toren van het stadhuis tegenover de kerk wordt door 8 led-spots verlicht. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stad keurt masterplan UZ Gent goed

Stad keurt masterplan UZ Gent goed

Het Gentse schepencollege gaf op 6 mei groen licht aan het masterplan voor de campus UZ Gent. Dit ruimtelijk plan voorziet een nieuw ziekenhuisgebouw in het hart van de site, de uitbouw van een centrale zorgzone en ruimte voor groen en andere[…]

08/05/2021 | ZorgsectorGent
Roeselare start stadsvernieuwingsproject Damman-Croes

Roeselare start stadsvernieuwingsproject Damman-Croes

Stijgende prijzen en leveringsproblemen van materialen zorgen voor onrust

Stijgende prijzen en leveringsproblemen van materialen zorgen voor onrust

Recticel start digitaal kenniscentrum over uitdagingen in de bouw

Recticel start digitaal kenniscentrum over uitdagingen in de bouw