Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Onzichtbare aluminium kaders voor schuif-in-de-wand-deuren

Onzichtbare aluminium kaders voor schuif-in-de-wand-deuren

Argent Alu introduceert twee nieuwe deursystemen voor de onopvallende integratie van schuifdeuren in de strakke architectuur van moderne woningen. De fabrikant heeft reeds dergelijke systemen voor draai- en pivoterende binnendeuren. De nieuwe Invisidoor SD en SDX zijn onzichtbare aluminium kaders voor schuif-in-de-wand-deuren. Zo worden schuifdeuren esthetisch in het interieur geïntegreerd, zonder storende omlijstingen.

De jongste telgen van de Argenta Invisidoor-familie noemen SD en SDX. Het zijn onzichtbare aluminium kaders voor binnendeuren die in de wand schuiven. Zo kunnen de architect en de bouwheer voortaan ook het strakke design van het Invisidoor-assortiment inzetten voor schuifdeuren. De SD is een basispakket waarbij de interieurbouwer zelf nog de omkadering voorziet, terwijl de SDX een complete oplossing voor schuif-in-de-wand-deuren is.

De SD en SDX zijn standaard uitgerust met het Argenta Proslide-deurbeslag, een uitneembare, akoestische TPE-afdichting en het Magnotica-slot. Het nieuwe Proslide-binnenschuifdeursysteem is een ideale oplossing voor schuifdeuren met een maximaal gewicht van 100 kg en een dikte tot 45 mm, voor integratie in gipsplaatwanden met een wanddikte tot 100 mm. De Argenta Proslide bestaat o.m. uit een zeer stabiele aluminium bovenrail, doordachte rolwagens met extra grote en brede wielen, uitgerust met precisie-kogellagers, en een extra sterke aluminium vloergeleider. Dit schuifdeursysteem is leverbaar met één regelbare stop en met één of twee speciale Slow Stop-dempers voor een schokvrije zelfsluiting. 'Dankzij de ESSI-module (Easy Slow Stop Install) kan de kantelbare Slow Stop-demper eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden zonder het volledige bovenprofiel te moeten demonteren', legt Gert Jooris, business development manager bij Argent Alu, uit. Het beslag wordt aan de deur bevestigd met het Manual Fix-systeem, dat onzichtbaar in het deurblad gefreesd wordt. Hierdoor ontstaat een uiterst kleine ruimte tot 3 mm tussen het deurpaneel en het bovenprofiel met een strak resultaat als gevolg.

De nieuwe systemen zijn toepasbaar voor alle standaard en niet-standaard deuropeningen en dit zowel in nieuwbouw als renovatie. Na plaatsing van het aluminium kader wordt deze volledig onzichtbaar ingepleisterd. Dankzij de speciale zwaluwstaart-profilering, het stevige constructiekader en de eenvoudige en stevige montagemogelijkheid aan de muur is er weinig tot geen kans op scheuren in het plakwerk.

Het profiel is tevens standaard voorzien van een overschilderbare primerlaag zodat men eenvoudig het profiel kan overschilderen met muurverf.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar