Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ontwikkelingen en investeringen in regio Terneuzen

Gerelateerde onderwerpen :

Vlaanderen en Nederland tekenden op 5 februari een verdrag voor de bouw van een nieuwe grote zeesluis in het sluizencomplex van Terneuzen. De 'Nieuwe Sluis Terneuzen' wordt even groot als de vernieuwde sluizen op het Panamakanaal, waardoor de grootste schepen ter wereld vanaf 2021 de Gentse haven kunnen bereiken.

De kost bedraagt naar verwachting 920 miljoen ', waarvan Nederland 155 miljoen ' betaalt en Vlaanderen de rest. Men verwacht dit najaar de definitieve aanbesteding. In het voorjaar van 2017 gaat de eerste spade de grond in en in 2021 varen dan de eerste schepen door de sluis.

Momenteel loopt de planuitwerkingsfase op volle toeren en krijgt het project steeds meer vorm. Begin juni wordt bovendien een publieke bevraging afgerond bij personen en partijen in de nabijheid van het sluizengebied van Terneuzen die invloed (zullen) ondervinden van de nieuwe sluis.

De Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK) organiseert op woensdag 17 juni samen met de VNSC, de Haven van Gent en Zeeland Seaports een unieke informatiedag over dit belangrijke Vlaams-Nederlandse infrastructuurproject. Tijdens deze dag wordt ingegaan op de planvorming, de resultaten van de publieke bevraging, alsook de verwachte economische impact van de sluis op de twee betrokken havens. Bovendien kunnen de deelnemers een geleid bezoek brengen aan het sluizencomplex en kunnen ze netwerken met (overheids)organisaties en bedrijven die belangen of interesse hebben in de Nieuwe Sluis Terneuzen.

Het volledige programma en een inschrijvingsformulier vind je op www.nkvk.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eén op de vijf bouwbedrijven is nog 100% actief

Eén op de vijf bouwbedrijven is nog 100% actief

Uit een pas uitgevoerde enquête van de Confederatie Bouw waaraan 806 bedrijven deelnamen, blijkt dat slechts 18% van de bouwondernemingen nog volledig aan de slag is. 38% is nog gedeeltelijk actief, 44% van de bouwondernemingen is[…]

Bouwunie vindt premie voor werkenden een goed idee

Bouwunie vindt premie voor werkenden een goed idee

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Meer artikels