Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ontwikkelaar voor Tragel in Aalst bekend

Ontwikkelaar voor Tragel in Aalst bekend

Tragel 8 is door het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst (AGSA) aangeduid als voorkeursbieder voor de ontwikkeling van de noordelijke zone (5,6 ha) van de Tragelsite in Aalst. Hiermee wordt een nieuwe stap gezet voor de ontwikkeling van een winkelpark gecombineerd met een multifunctioneel complex. Volgend jaar kunnen de bouwplannen worden aangevraagd.

De volledige Tragelsite is 14 ha groot. Er komt in verschillende fasen een gemengd stadsproject. De eerste fase, die ongeveer 5,6 ha groot is en de voormalige terreinen van Intergem en Nieulandt Recycling vlak naast het ringviaduct omvat, is de realisatie van winkelpark van ongeveer 15.000 m² met grootschalige detailhandel, een multifunctioneel evenementencomplex met parking, kantoren en woningen.

De bestaande handelszaken Aldi, Blokker en Leenbakker tekenden alvast voor hun nieuwe locatie in het project. Om tegemoet te komen aan de bezorgdheden van de middenstand, werd voor de toekomstige winkelruimtes een minimumoppervlakte van 1.000 m² opgelegd. Over de verdere invulling van de winkelruimtes werd nog niets bepaald.

Vier consortia

Na een eerste selectie van acht kandidaten hebben vier consortia een definitieve offerte ingediend. Hierin werd niet alleen de realisatieprijs, maar tevens een voorstel tot architectuur, exploitatie van de nieuwe zaal en de wijze van inplanting van de verschillende functies op de site voorgelegd.

Uit de verschillende offertes werd na uitgebreide analyse en beraadslaging de tijdelijke vereniging Tragel 8 gekozen als voorkeurskandidaat. Het consortium bestaat uit volgende partners:

projectontwikkelaars Sobradis/Vanhaerents Development nv;

aannemer Artes Roegiers nv;

architectengroep SAQ /Jaspers-Eyers Architects;

Avant Garden voor de omgevingsaanleg;

Ingenieursbureau ABT België;

fiscaal bureau BDO Corporate Finance.

'Met het aanduiden van deze voorkeursbieder zet het AGSA een belangrijke stap in de realisatie van het ambitieuze stadsvernieuwingsproject op de Tragelsite. We zijn dan ook erg tevreden dat we na jaren van voorbereiding een potentiële partner hebben gevonden die zijn schouders mee onder het project wil plaatsen', vertelt AGSA-directeur Gwen Vreven.

Architecturaal moet dit project een landmark worden.

Wachtkamer

Het AGSA zal met Tragel 8 de komende maanden, via een aangestelde projectgroep, het verdere contract onderhandelen. De niet gekozen consortia worden voorlopig in de wachtkamer geplaatst in afwachting van de definitieve uitkomst.

Na de uitwerking van het contract en het goedkeuren van het ruimtelijk uitvoeringsplan zullen de verschillende bouwaanvragen voor deze eerste deelfase van dit stadsvernieuwingsproject in de loop van volgend jaar kunnen worden aangevraagd.

'Dit is een project dat de stad Aalst op de kaart zal zetten. De inhaalbeweging geraakt hierdoor in een stroomversnelling. Architecturaal moet dit project een landmark worden voor onze stad', beklemtoont AGSA-ondervoorzitter Caroline Verdoodt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Publireportage

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Grid Parity Concepts Europe, kortweg GPC Europe, is een Belgische vakgroothandel in Solar en Storage Solutions. Sinds 2005 voorzien ze technische firma’s en installateurs van een compleet gamma aan kwalitatieve fotovoltaïsche producten. Hun[…]

23/06/2021 |
Limburg opent Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie

Limburg opent Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie

Antwerpen keurt schetsontwerp Spoorpark goed

Antwerpen keurt schetsontwerp Spoorpark goed

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Publireportage

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!