Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ontwikkelaar Motown wil uitbreiden naar andere steden

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Ontwikkelaar Motown wil uitbreiden naar andere steden

(c) Motown Development

De Brusselse vastgoedontwikkelaar Motown heeft met zijn eerste kapitaalronde bij beleggers 15 miljoen € opgehaald. Een tweede ronde, om nog eens 10 miljoen € op te halen, is inmiddels gestart. Met het verse kapitaal wil Motown zijn actieterrein uitbreiden naar alle grote Belgische steden, waaronder Gent, Mechelen en Leuven.
Daarnaast wil het bedrijf zijn aanwezigheid versterken in Antwerpen, Brussel en Waals-Brabant. “We blijven daarbij mikken op de ontwikkeling van betaalbare projecten met een hoge architecturale kwaliteit”, aldus managing partner Olivier Goldberg.
 
Motown Development werd vier jaar geleden opgericht door vier vakmensen uit de sector. Sindsdien is de vastgoedontwikkelaar jaarlijks stevig gegroeid. Om haar volgende grote stappen te zetten en haar investeringscapaciteit te verhogen, heeft het Brusselse bedrijf onlangs voor het eerst het kapitaal van de groep opengesteld voor beleggers. Dat was meteen een schot in de roos.
 
“Ons aanbod komt dan ook tegemoet aan een sterke behoefte die momenteel heerst, namelijk betaalbaar vastgoed in de grote Belgische steden. Vandaag vind je dat bijna niet meer. Dankzij de fondsenwerving kunnen wij echter bijzonder kwaliteitsvolle woningen blijven aanbieden op unieke plekken, en dit tegen aantrekkelijke rijzen”, zegt Olivier Goldberg, mManaging partner van Motown Development.
 
Vandaag ontwikkelt het bedrijf zo al een volume van 70.000 m², verdeeld over zes projecten: ‘Motown Miroir’, aan het gemeentehuis in Jette, ‘Motown Kanaal’, aan de oever van het Albertkanaal in Hasselt, ‘Motown Rivière’, aan de Maas in Dinant, ‘Motown Parc’, aan de rand van het Brusselse Scheutbos, ‘Motown Troon’, midden in de Europese wijk in Brussel en een project met appartementen in een park in de groene rand van Antwerpen.
 
De vastgoedontwikkelaar is van plan om de komende jaren soortgelijke projecten ook in andere grote steden in België uit te rollen. De komende vijf jaar wil Motown Development een portefeuille van meer dan 200.000 m² ontwikkelen, wat ruim drie keer meer is dan vandaag.

Grote investeerders

Voor de eerste schijf van 15 miljoen € van de fondsenwerving kon het Brusselse bedrijf rekenen op het vertrouwen van een grote institutionele belegger, een verzekeringsmaatschappij, en op twee grote Belgische families. Dat dit gebeurt in een niet zo vanzelfsprekend tijdskader middenin de coronacrisis, toch een zeer kritieke periode voor alle economische sectoren, is een extra teken van vertrouwen in Motown Development en zijn groeipotentieel, vindt Olivier Goldberg.
 
"Naast de fondsenwerving blijven we ook werken met onze structurele investeringshefbomen die we al enkele jaren hebben uitgebouwd met externe partners en die de ontwikkeling van Motown tot nu toe mogelijk hebben gemaakt. Dankzij de toename van deze eigen middelen zullen we onze groei financieren, uiteraard met de steun van onze partners uit de bankwereld”, vult Lionel Hepner, founding partner van Motown Development aan.
 
Volgens de ontwikkelaar maakt de vastgoedmarkt overigens geen diepgaande omwenteling door, maar is ze wel veranderd en heeft ze bepaalde aandachtspunten omtrent de verwachtingen van de Belgische gezinnen aan het licht gebracht.
 
"De lockdown heeft aangetoond dat er dringend nood is aan woningen met zowel kwaliteitsvolle binnenruimtes, als met kwalitatieve buitenruimtes, in de vorm van outdoor ‘leef’ruimtes. Wij willen ons inzetten voor een dergelijk aanbod. Onze architecten bestuderen en benaderen de kwaliteit van de ruimte van de projecten op dezelfde manier als de esthetische kwaliteit ervan”, besluit founding partner Alon Amar.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
Immobel herontwikkelt hoofdzetel Proximus aan Noordstation

Immobel herontwikkelt hoofdzetel Proximus aan Noordstation

Bozar in Brussel begint aan herstelling dak en expozalen

Bozar in Brussel begint aan herstelling dak en expozalen

Aangepaste plannen voor verlenging van Metro 3 ingediend

Aangepaste plannen voor verlenging van Metro 3 ingediend

Meer artikels