Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ontwerper gezocht voor sociale woningen in Deurne

Gerelateerde onderwerpen :

Ontwerper gezocht voor sociale woningen in Deurne

De site Jos Van Geellaan ligt in de wijk Deurne-Zuid in het bouwblok dat afgebakend wordt door de Boterlaarbaan, de Florent Pauwelslei, de Herentalsebaan en de Stevenslei. Sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen is er eigenaar van 253 sociale huurappartementen, verspreid over 13 gebouwen.

De gebouwen dateren hoofdzakelijk uit de jaren '50 van vorige eeuw en vertonen bouwtechnisch allerhande gebreken. Bovendien zijn ze niet meer aangepast aan de moderne veiligheids- en comforteisen. Vandaar dat een integraal vervangbouwproject wordt opgestart. Woonhaven Antwerpen wil huurders een kwalitatieve en betaalbare woning aanbieden in een aangename omgeving met aandacht voor duurzaamheid en architectuur. Hierbij wordt bewust gekozen voor een bestendige en economische manier van bouwen met ruime aandacht voor het toekomstige energieverbruik en de onderhoudskost.

De herontwikkeling van de site verloopt in samenwerking met het aanpalende ziekenhuis AZ Monica. Buro II & Archi+I maakte in opdracht van stad Antwerpen een masterplan op voor de ganse site.

De ontwerpopdracht omvat twee delen:

De stedenbouwkundige studie bestaat uit de opmaak van een ontwikkelingskader met een stedenbouwkundig ontwerp en richtlijnen met betrekking tot de beeldkwaliteit en fasering voor het volledige projectgebied. De studie vertrekt vanuit het masterplan en zal als leidraad dienen voor de herontwikkeling van de site.

De architectuuropdracht bestaat uit de eerste fase van de herontwikkeling, namelijk het vervangen van de vier gebouwen in de Jos Van Geellaan (foto) door ongeveer 100 nieuwe wooneenheden.

De voorwaarden voor de kandidaatstelling, de uitgangspunten en het programma zijn opgenomen in een bijzonder bestek en projectdefinitie. Ontwerpers kunnen hun kandidatuur inzenden tot 21 september.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Definitieve plannen voor uitbreiding Design Museum Gent

Definitieve plannen voor uitbreiding Design Museum Gent

Bouwheer sogent dient de omgevingsvergunningsaanvraag in voor de uitbreiding van het Design Museum Gent. “We hopen de eerste steen te leggen in de zomer van 2022. Verwacht wordt dat de nieuwe vleugel zijn deuren zal openen in[…]

10/06/2021 | ProjectenGent
Arteveldehogeschool bouwt nieuwe onderwijscampus in Gent

Arteveldehogeschool bouwt nieuwe onderwijscampus in Gent

Leuven zoekt ontwerpteam voor toekomstvisie Bellefroid-vijvers

Leuven zoekt ontwerpteam voor toekomstvisie Bellefroid-vijvers

André Loeckx krijgt een Ultima

André Loeckx krijgt een Ultima

Meer artikels